Πορεία στο Φως

Άρατε πύλας

Η Δημιουργική Σταδιοδρομία του βιβλίου ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ, γονατίζοντας στα πανίσχυρα θεμέλια των Ιερών Γραφών, στέλνει το Μήνυμα, ότι προλαβαίνουμε ακόμη να λάβουμε το οξυγόνο το πνευματικό, που μας στέρησαν οι εξωφρενικές απαιτήσεις.

 

Άρατε πύλας 9

Κάποτε, οι αλήθειες ήταν ανθισμένες κι οι δρόμοι στρωμένοι με ροδοπέταλα. Μετά ήρθαν τα ψέματα που πάγωσαν τις αλήθειες και τις έκρυψαν. Ωστόσο, αυτές συνέχιζαν να παίρνουν οξυγόνο από την αγάπη. Έτσι ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο, και στο εξής, όποια αλήθεια έβγαινε στο φως, το ψέμα έπεφτε πάνω της και την έκρυβε στέλνοντάς τη ξανά στον κόσμο της.

Άρατε πύλας 8

Mέσα από τη Δημιουργική Σταδιοδρομία, η υλοποίηση ενός στόχου. Όταν η καρδιά βρέχει συναισθήματα θετικά, η επιθυμία ανθίζει και γίνεται στόχος. Στην πορεία, ο στόχος φιλτράρεται από τις ικανότητές μας, ενώ το επόμενο στάδιο, είναι το κατά πόσο είναι εφικτός αυτός ο στόχος, εφικτό δηλαδή να υλοποιηθεί, όχι από άποψη πίστης πλέον, αλλά από άποψη λογικής, σύμφωνα με τις πιθανότητες. Εκεί είναι που σταματάνε οι πολλοί και συνεχίζει ο ένας.

Άρατε πύλας 7

Δε θα μπορούσαν να συγκριθούν οι υλικοί θησαυροί με τους πνευματικούς. Τι γίνεται όμως εδώ… Οι μεν υλικοί θησαυροί είναι ορατοί και συνυφασμένοι με την ποιότητα και ποσότητα που οι ίδιοι τους δίνουμε, οι δε πνευματικοί θησαυροί, είναι συνυφασμένοι με τον εσώτερο πλούτο. Αυτός ο πλούτος, δεν είναι ορατός στα υλικά μάτια και δε μπορούμε να τον λάβουμε και να τον αγγίξουμε με τα χέρια. Είναι ενέργεια που καταλαμβάνει νου και καρδιά.

Άρατε πύλας 6

Η αλλαγή που επιζητούμε στην υλική μας κατάσταση, αναρωτηθήκαμε εάν επηρεάζεται από το επίπεδο της πνευματικής μας κατάστασης; Όποιο και να είναι αυτό το επίπεδο, υψηλό ή χαμηλό, φτάνει να υπάρχει. Φτάνει να μην είναι μηδαμινό.

Η ύλη και το πνεύμα, συγκατοικούν. Παρότι απέχουν οι ζωές τους, εφόσον της ύλης έχει ημερομηνία λήξης, ενώ του πνεύματος όχι, αναγκαστικά και μη, η ύλη και το πνεύμα συναντιόνται.

Άρατε πύλας 5

Οι Συμπαντικές Προτεραιότητες, θέμα που από τη φύση του διεκδικεί την πρώτη θέση στις άμεσες αποφάσεις και κινήσεις μας και όχι μόνο. Καλούμαστε να ακολουθούμε αυτές τις Προτεραιότητες γιατί δε μπορούμε να τις αποφύγουμε! Πρόκειται για κάποια πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς, τα δεχόμαστε όμως γιατί μας εγγυώνται Επιτυχία. Στις δοκιμασίες για παράδειγμα που ο Θεός «επιτρέπει», παίζει σημαντικό ρόλο η Διάκριση που θα φέρει τη διαίσθηση και αντίστροφα. Συναντιούνται αυτά τα δύο και γίνονται αλεξίσφαιρο πανωφόρι.

Άρατε πύλας 4

Η ζωή, συνεχίζεται κάποτε πέρα από τη φαινομενική οπτική της διάσταση, με τρόπο που κανένας ποτέ δε θα μπορέσει να υιοθετήσει, να αντιγράψει ή να φθείρει, γιατί δεν είναι πατέντα που ανήκει στο δημιούργημα αλλά στο Δημιουργό. Η τέλεια ζωή, διαθέτει όλα τα μέσα για να τη ζήσουμε αληθινά ευχάριστα και ωφέλιμα για την ψυχή, φτάνει να αξιοποιήσουμε αυτά τα μέσα. Όμως, τιμώ, αγαπώ και σέβομαι την ψυχή; Ή όταν παραδοθεί η ψυχή στον Δημιουργό της, παραδοθεί αλλοιωμένη; Αναλλοίωτη η ψυχή, όταν η διάθεση για ζωή εν Θεώ είναι φωτεινή. Και τότε, δέος μπρος στο θαυμαστό γεγονός του θανάτου, που κάθε άλλο παρά θάνατος είναι.

Άρατε πύλας 3

Όταν βαραίνει η διάθεσή σου, κοίτα ψηλά, ένας ατελείωτος ουρανός μαρτυρεί διαρκώς τη δόξα Του που όλα τα ρυθμίζει. Η ψυχραιμία, αρχόντισσα της πίστης, έρχεται τότε σε εσένα, για να πιστέψεις ότι σκιαγραφεί στα ιερά παρασκήνια την τάξη και τη σειρά. Νιώθοντας...

Άρατε πύλας 2

Πόσα και πόσα λάθη σε ένα τέλειο σύμπαν, από ανθρώπους που ζούνε για τα τα πάθη του εγώ τους… Χρειάζεται πλέον σοβαρή απόφαση και στροφή αλλαγής 180 μοιρών για να σώσουμε ό,τι απέμεινε. Έχουμε ανάγκη από Αετούς, ανθρώπους δηλαδή που κατακτούν τα πνευματικά ύψη κι όχι...

Άρατε πύλας 1

Η Δημιουργική Σταδιοδρομία, επιστρέφει στην ιερή τους βάση έννοιες ιερές όπως Πίστη, Διαίσθηση και Ενέργεια Θετική, που τόσο αναίσχυντα αλλοιώνουν οι διάσπαρτοι άσχετοι αναζητητές και ειδικοί τάχα, τρέχοντας πίσω από τα μυαλά τους και τα συμφέροντά τους, εις βάρος του πόνου, της αγωνίας και της άγνοιας του κόσμου.

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!