Εμείς, οι του κόσμου περιφερόμενοι ασυνείδητα, γιατί νομίζουμε πως όλα τα γνωρίζουμε και μάλιστα, σοφά και συνειδητά, ζαλισμένοι από τους θορύβους της ύλης που αφήνουμε και ματώνουν την ψυχή μας, χαμένοι από τον ίδιο μας τον εαυτό, ερχόμαστε κάποτε αντιμέτωποι με τη θανάσιμη άγνοια που καίει τα σωθικά μας.

11 & 12 Ιουλίου 2016. Κατάμεστος ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Παναγίας της Κολοκυνθούς, για την εορτή του Αγίου Παΐσίου και φυσικά, το άγιο Ευχέλαιο που συνέχεια κάνει ο Πατέρας Φιλόθεος.

«Άρρωστη γυναίκα στο Μανχάταν, αμέσως μόλις έλαβε από ξάδερφό της στην Αθήνα το άγιο λαδάκι, έγινε καλά», μας λέγει ο Πατέρας Φιλόθεος σήμερα.

 

 

Παραμονές της κοίμησης του Αγίου Παϊσίου, ημέρα της Αγίας Ευφημίας, όπου συχνά συνομιλούσε μαζί της ο Άγιος, μας δόθηκε η επουράνια ευκαιρία ν’ αγγίξουμε το σκουφάκι του και το μπαστουνάκι του και να λάβουμε ευλογία.

 

Και ποιός δεν θα ήθελε να γνωρίσει τον Αγιορείτη Παΐσιο; Σε όλη την οικουμένη, τα πλάτη και τα μήκη της γης, γνωστή η Χάρις του Θεού στη θαυμαστή ζωή του, διότι η αγάπη, ο ζήλος της ταπείνωσης υπήρξε, κι η πίστη του στο Θεό έφερε την αιωνιότητα του. 

 

Όσοι τον γνώρισαν, έκθαμβοι μιλούν για την ταπείνωση που τον εξύψωνε και την ιερότητα που ευλογούσε τον λόγο του και το πνεύμα του. Ωστόσο, ποτέ δεν επαίνεσε τον εαυτό του για ό,τι κατείχε.

Άπειρα τα θαύματα που ο Θεός μέσα από την αγία του ψυχή κάνει. Ιερό σκεύος της Ορθοδοξίας. Αμήν.

Έφη Πασχάλη

 

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!