Συγκλονιστική μαρτυρία του Πατέρα Φιλόθεου για τον Άγιο Παΐσιο!!!

 

«Ήταν ταπεινός και πράος και άκακος. Διότι χωρίς πραότητα και ταπείνωση, όση άσκηση και να κάνεις, δεν μπορείς να προσελκύσεις τον Παράκλητο. Και έχοντας όλα όσα προανέφερα και πάνω απ’ όλα την αγάπη, τα τελευταία χρόνια της ζωής του έγινε γνωστός, γιατί είχε καρδία ελεήμονα, και έτσι στήριξε και βοήθησε και παρηγόρησε, και ανόρθωσε χιλιάδες ανθρώπους που πήγαν κοντά του, άλλους φανερά και άλλους κρυφά». Έτσι ξεκινάει τον λόγο του ο Πατέρας Φιλόθεος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Κολοκυνθούς, για τον Άγιο Παΐσιο, ανήμερα του εορτασμού της μνήμης του, 12 Ιουλίου 2016, και κάνει το άγιο Ευχέλαιο.

Η γλυκύτητα με την οποία μιλάει ο Πατέρας Φιλόθεος, σε ηρεμεί, και νιώθεις ολοζώντανο τον Άγιο Παΐσιο δίπλα σου! Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστικό, από το να ακούς έστω και μια φράση για τον Άγιο Παΐσιο, από άνθρωπο που τον γνώρισε, πόσο δε, από τον Πατέρα Φιλόθεο, που τον έζησε.

Με λόγο γεννημένο στην καρδιά, όντως συγκλονίζει το ποίμνιό του. Τα υγρά του μάτια, αφοπλίζουν κάθε αμφιβολία και δυσπιστία. Απλός, ταπεινός και γεμάτος αγάπη ατελείωτη. Καθόλου υπερβολή. Καθόλου φιλοφρόνηση και λόγια για να γεμίζουν σελίδες. Είναι η αλήθεια. Στο Σμαράγδι δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση για ψεύτικα ή τυπικά πράγματα. Κι η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι πραγματεύεται ΘΕΜΑΤΑ επιλεκτικά και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Θέματα σημαντικά και πνευματικά. Θέματα με ευθύνη και σεβασμό στον άνθρωπο.

Έκανα μέρες να ξαναμπώ στη γήινη ροή μου… και δεν ήθελα να ξαναμπώ… Ήθελα να μείνω εκεί. Εκεί για πάντα. Σε εκείνη την αγία και παράδοξη ροή που ο Πατέρας Φιλόθεος κι ο Άγιος Παΐσιος έκαναν ολονών την καρδιά να χτυπάει δυνατά και να φεύγει απ’ τη θέση της αναζητώντας ύψη πνευματικά.  

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εδώ στο Σμαράγδι, είναι να μεταδίδουμε τον λόγος του σε χιλιάδες πιστούς, κι όπως πολλοί μας διηγήθηκαν, δεν χορταίνουν να τον ακούνε, ξανά και ξανά και ξανά. Αμήν.

Έφη Πασχάλη

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!