Ευαισθησία και Θετικότητα

Η ευαισθησία είναι γλυκιά όταν ζυμώνεται με θετικότητα κι όχι με την υπερευαισθησία μιας άμετρης άσχημης ψυχολογίας που κατρακυλάει την αισιοδοξία κι αποδυναμώνει τον άνθρωπό της.

Βλέποντας τη λεπτή υφή της ζωής, από μια άλλη οπτική, της ουσίας και του αληθινού της σκοπού, υπερισχύει η ενεργειακή σεμνότητα, στα πλάνα και στις κινήσεις σου. Η σεμνότητα, ανοίγει καλές πόρτες στα παιδιά του Θεού, αλλά και κλείνει πόρτες, αυτές που νομίζεις ότι είναι καλές αλλά είναι θανάσιμες.

Στα λιμνάζοντα νερά της αέρινης διάθεσης, ο πανέμορφος κύκνος της ευαισθησίας αφανίζει την ασχήμια της ψυχολογίας, άσχετα αν μερικές καταστάσεις, απαιτούν να τις δεις εντελώς ψυχρά και να μην ανακατέψεις την καρδιά και τα συναισθήματα.

Θέματα αξιοπρέπειας, υπόληψης και τιμής, όταν τείνουν να θιγούν, κλείνεις τα μάτια σφιχτά στραγγίζουν τα τελευταία δάκρυα και φεύγεις. Δεν κοιτάς πίσω σου. Κι αν η αδικία έρχεται από ανθρώπους αγαπητούς, η εμπιστοσύνη σου, στο εξής, ας είναι σε τεντωμένο σχοινί, και να σε προειδοποιεί μέχρι ποιο σημείο μπορείς να φτάνεις μαζί τους.

Έφη Πασχάλη  

 

 
Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!