Ασφαλής Διέξοδος  

 

 Για «χαρά ανεξήγητη» κάνει λόγο ο ήρωάς μας στο παραμύθι Βασιλιάς Άγγελος του ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ, καθώς λαμβάνει το θαύμα της υλοποίησης του στόχου του. «Πρώτα όμως έπρεπε να βρω κάτι άλλο: Το Θεό. Έτσι προχώρησα και έζησα. Έτσι αγάπησα και αγαπήθηκα. Ζητώντας από το Θεό να μου μάθει να επικοινωνώ μαζί Του» θα πει. Γι’ αυτό κι η χαρά του ήταν «σταλμένη», ευλογημένη δηλαδή, «ερχόταν από τα απέραντα ύψη της».

Ξεκαθάρισε μέσα σου το πρώτο βήμα: να προχωρήσεις!

Μην αιωρείσαι στη θλίψη. Είναι η μόνη ασφαλής διέξοδος η γνωριμία σου με το Θεό, η τόσο μυστήρια κι ανεξήγητη. «Ήρθα», πες Του. Λες να μη σε δει; Λες να μη σε ακούσει; Αφού όλα τα βλέπει κι όλα τα ακούει ο Θεός. Καμία αμφιβολία μην έχεις. Είσαι κι εσύ ένα από τα άπειρα δημιουργήματά Του. Ωστόσο, τόσο εκλεκτό δημιούργημα. Πίστεψέ το. Αφού είμαστε παιδιά Του, δεν είμαστε αρχοντόπουλα; 

Μην μπεις όμως σε λάθος δρόμους και ψάχνεις για εξηγήσεις στα μυστήρια θαύματα που θα αρχίσουν στην πορεία να σου συμβαίνουν. Μην ανακατευτεί το εγώ σου σε αυτά και τα μετονομάσεις σε επιτυχίες αποκλειστικά δικές σου και των έξυπνων τάχα τρόπων που κινήθηκες, γιατί δίχως φώτιση τίποτα καλό δεν κινείται. Μήτε είναι δική σου δουλειά και δική μου η αυτοεπιβράβευση.

Όσο πιο αμόλυντος ο Εαυτός σου από έπαρση, τόσο πιο δυναμικά νιώθεις στην ασφαλή διέξοδο, την απελευθέρωση.

Έφη Πασχάλη

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!