Όταν η διάθεση πέφτει…

 

 Βλέποντας τη διάθεσή σου να πέφτει για οποιονδήποτε λόγο, βάλε στη σκέψη φραγή, με το χέρι στην καρδιά πες την Ευχή «Κύριε, Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με», κι ασχολήσου αμέσως με κάτι που ξέρεις ότι σε ευχαριστεί. Ένα καλό πνευματικό βιβλίο σε ταξιδεύει, παίρνει το μυαλό απ’ τις εμμονές, αλαφρώνει τον εγκέφαλο απ’ τα μπερδέματα και το στομάχι απ’ το άγχος. Σαν ησυχάσεις μετά, επεξεργάζεσαι ήρεμα και σοφά ό,τι σου χάλασε πριν τη διάθεση, ή δεν δίνεις σημασία αν κριθεί άνευ σημασίας. 

Βοήθησε τον Εαυτό σου. Θύμωσε μαζί του όταν γίνεται δούλος της νωθρότητας και σε κάνει ν’ αμφιβάλλεις για τα θαύματα που σε περιμένουν, και σε σπρώχνει όλο και πιο πολύ στον μύκητα της αμφιβολίας ότι αυτή είν’ η μοίρα σου. Ίσως να μην είναι εύκολο, σε κατάσταση μαλθακής διάθεσης, να θυμώσεις με την ίδια σου την κατάσταση, μα εσύ ορίζεις.

Βάλε νόμους. Βάλε κανόνες. Μικρά μικρά βήματα αλλαγών στις αντιδράσεις σου. Μάθε να αντιδράς σωστά. Ψύχραιμα.  

Η ψυχολογική κατάρρευση είναι ολοσχερής καταστροφή δίχως τα πνευματικά φράγματα να σε συγκρατήσουν. Ζήτησέ τα απ’ τον μεγάλο σου Σύμμαχο και να είσαι σίγουρη ότι θα τα έχεις.

Έφη Πασχάλη 

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!