Στάσου στη χαρούμενη σκέψη    

 

Όταν νιώσεις μια χαρούμενη σκέψη για κάτι που ίσως σε απασχολεί και σε προβληματίζει καιρό, άρπαξέ την αμέσως, ασχολήσου μαζί της και μπες σε Προσευχή για να δεις από πού έρχεται, αν είναι αγνή. Αν όντως είναι από καλή πηγή, θα σε κατακλίσουν ευδιάθετα συναισθήματα και θα νιώσεις τόση ζωντάνια, σαν έτοιμη να κατακτήσεις τα ωραιότερα όνειρά σου! Εκεί είναι το μυστικό. Επικυρώνοντάς τη λοιπόν, την πολλαπλασιάζεις, την αναπαράγεις. Ταχύτατα λειτουργείς εδώ. Δεν καθυστερείς, ακόμη κι αν πετάγεται ο δύσπιστος νους να σε μπλέξει σε διάφορα άσχετα δικά του και να σου κάνει ζημιά. Αγνοείς τις παγίδες του.

Κάθε που σκέφτεσαι κάτι όμορφο, ειδικά τις στιγμιαίες σκέψεις, τίποτα μην αφήνεις να σου τις χαλάσει.

Το κύμα περνάει, φεύγει, μην πας κι εσύ μαζί του. Μείνε το οξυγόνο, γονάτισε στο Θεό και συνέχισε τη Νέα σου Αρχή μιλώντας μαζί Του.

Πολλοί, αναζητούν το Θεό μόνο όταν δεν είναι καλά. και κάποιοι, όταν δεν είναι καλά, Τον ξεχνούν, γιατί νιώθουν ότι η πραγματικότητά τους πρέπει να λυθεί στην πραγματικότητα τη γήινη. Άλλη παγίδα κι αυτό…

Άκου, όταν Του μιλάς στη χαρά σου ανασταίνεται η ευγνωμοσύνη και καθώς μοιράζεσαι αυτό που ο Ίδιος σου δίνει, σου το επιστρέφει πολλαπλάσιο. Όλοι τότε λεν, «κάτι άλλαξε σε εσένα, είσαι διαφορετική». Κι ενώ όντως άλλαξες, εσύ λες πως είσαι ακόμη στην αρχή κι ότι έχεις δρόμο μπροστά σου. Ναι, όσο δεν βλέπεις τις σπουδαίες αλλαγές επάνω σου, τόσο διψάς να περνάς τις σκέψεις σου απ’ τα ιερά φίλτρα και ασφαλής να είσαι στην υλοποίησή τους.

Στάσου στη χαρούμενη σκέψη, μη σβήνεις το ΦΩΣ από τη ζωή σου. Κι αν δεν έρχεται καμία χαρούμενη σκέψη, πήγαινε εσύ στα εδάφη της. Συνειδητά. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να παιδιαρίζει. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ. ΟΧΙ ΚΑΤΗΦΕΙΑ.

Έφη Πασχάλη

 

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!