Μια ανάσα,

στα ιερά θεμέλια της ζωής.

 

 

 

 

Από τη διαχείριση του Love News, το Σμαράγδι, τη Solutions Magnet, το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Σταδιοδρομίας σε Ελλάδα και Κύπρο, όλους τους εξαιρετικούς συνεργάτες μας κι εμένα προσωπικά, εγκάρδιες Ευχές για παγκόσμια Υγεία κι Ευτυχία!

Θερμές ευχαριστίες στον επιστήμονα, επίτιμο Πρόεδρο της Χριστιανικής Δημοκρατίας και παλαίμαχο καταξιωμένο δημοσιογράφο της Εφημερίδας ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, Μανώλη Μηλιαράκη, που με διάθεση υπευθυνότητας και Οράματος, κόβει την κόκκινη κορδέλα κάνοντας την πρώτη επίσημη είσοδο στο Love News.

Το Love News, ταγμένο στην ποιοτική Ενημέρωση, στοχεύει σε λιθαράκια  Αναγέννησης για αλλαγή Τρόπου Ζωής. Γι’ αυτό, ανοίγει την πόρτα του στους οπαδούς της αξιοπρεπούς ζωής, λέγοντας «όχι» στη θλιβερή εικόνα της ανθρωπότητας, που τα ματωμένα της όρια πλέον, ακροβατούν στην αγωνία της στέρησης των δικαιωμάτων και της στέρησης της ίδιας της ζωής. 

Αποφάσεις συντριπτικές, σε γλώσσες θανάσιμες, περνούν ακόμη και κάθε απάνθρωπο όριο και θανατώνουν ζωές. Επιθέσεις με το πρόσχημα της ηγεσίας και της δύναμης, σε διάφορες μορφές, ωστόσο, καθαρά εγκληματικές, εξουσιάζουν με απειλή και τρομοκρατία. Ασφυκτιούν οι καρδιές στα σκιαγμένα τους όνειρα, κι οι αποφάσεις γίνονται ακόμα πιο σκληρές, πίνοντας το αίμα ολόκληρου του πλανήτη. 

Το Love News, με Στέγη του την πνευματική ιστοσελίδα Το Σμαράγδι, χαράσσει Γραμμή αυστηρά επιλεκτική, με τους Οραματιστές της αγάπης.

Το Love News, βρίσκεται απέναντι στους βέβηλους που τόσο αναίσχυντα σπάνε τα ιερά θεμέλια της Ιστορίας και πολεμούν τα μαθήματα ζωής που μας δίδαξε. Τα ανθρωποειδή, που πολεμούν τη θετική εξέλιξη στα γρανάζια των άπληστων συμφερόντων τους, τόσο πολύ αρνητικά εμπλεκόμενα είναι στη ροή της Προσωπικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, που τα μυαλά τους παραφρόνησαν μες στο κεφάλι τους και στους τάφους που ανοίγουν για τα πλήθη.

Δύσκολος ο δρόμος μας… 

Ποιά Νέα Αγάπης θα συντάξει η καρδιά που ψάχνει τον χτύπο της; Ποιά Νέα Αγάπης θα συντάξει η γλώσσα η δημοσιογραφική που ψάχνει την ελευθερία της; Ποιός θα μπει στις φωτιές ν’ αρπάξει την τελευταία ελπίδα, να φτιάξει απ’ τις στάχτες ένα καλό Νέο; Για ποιά Νέα Αγάπης θα μιλήσουν οι νέοι μας; Από ποιά Νέα Αγάπης θα εμπνευστούν οι Καλλιτέχνες που πετιούνται στους δρόμους; Τι Νέα Αγάπης έχουν να μας δώσουν οι Επιστήμονες και οι Ήρωες Γιατροί μας, όταν η θανάσιμη απειλή σημαδεύει κάθε τους ανάσα; 

Όσο για τους δεσμευμένους Πολιτικούς σε θανάσιμες υπογραφές, Θεός να λυπηθεί την τραγική τους ηγεσία. Θεός να λυπηθεί την κατάντια, την αθεΐα και την έπαρση που τους κυβερνά. Ακόμα κι η γνωστή θεωρία των «θα», έπαψε, γιατί αντικαταστάθηκε από την απειλή. Τώρα δεν υπάρχουν «θα» μήτε υποσχέσεις. Υπάρχουν μόνο οι απειλές. 

Πού θα βρεθούν τα Νέα Αγάπης μες σε τόσους θανάτους; Πώς θα φτιαχτούν με χέρια υποταγμένα και θα ηχήσουν στην ελληνική και στην αγγλική και σε κάθε γλώσσα, μεταφέροντας χαρά; Άπιαστο όνειρο ίσως; Θα δείξει.

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Με αυτό γαλουχήθηκα. Ποτέ όμως δεν έμαθα με ποιον τρόπο πεθαίνει η ελπίδα γιατί δεν ήθελα να μάθω. Γνώση βαριά για εμένα, και την απωθούσε η καλή μου διάθεση, για να μην τρομάξουν τα φτερά μου και διαλυθούν μαδημένα, πριν ανοίξουν. Και άραγε, άνοιξαν ποτέ; Ήθελα μια καλή εικόνα να έχω για αυτή τη συγκεκριμένη ελπίδα. Αν μια μέρα τη χρειαζόμουν επειγόντως, για να χτίσω μια νέα πραγματικότητα να επιβιώσω, θα με επηρέαζε, και μόνο η ιδέα, ότι δεν θα την έβρισκα. Τώρα λοιπόν, καλούμαι να πιστέψω πως η ελπίδα έχει εχθρούς;

Μια ανάσα στα ιερά θεμέλια της ζωής, άνθρωποι και συνάνθρωποι, μη διστάσετε να πάρετε και να υπερασπιστείτε τις ηθικές Αρχές και Αξίες στα δικαιώματα της ελευθερίας και της ευγνωμοσύνης, όσο βίαια κι αν ενεργούν οι θανάσιμοι, που θανατώνουν μαζί και τον ίδιο τους τον εαυτό δίχως να το ξέρουν. Πάρα ταύτα, εις γνώση τους τον θανατώνουν μιας και… σκέφτονται πρώτα, κι ύστερα αποφασίζουν!

Η συμμετοχή όλων, στη νέα δύναμη της ποιοτικής Ενημέρωσης, το Love News, ίσως συμβάλλει σε έναν νέο δρόμο, την Πορεία στο Φως. Είναι σπουδαίο να ελπίζεις, να στοχεύεις, να πιστεύεις… Φλόγα ιερή στο καντήλι της ζωής, το πνεύμα που αναπαύεται στην αλήθεια Του. Κόσμος άυλος στον κόσμο των Οραματιστών. 

Αδιαμφισβήτητα, η πνευματική ζωή, ήταν και είναι ο πιο ισχυρός μαγνήτης λύσεων και ηρεμίας. Γιατί λοιπόν να μην αποτελέσει κομβικό σημείο επιστροφή μας σε αυτή, ώστε να επέλθει και το πρώτο Νέο Αγάπης; Αξίζει να εκπαιδεύσουμε τα μάτια μας, με τόλμη συνειδητή, και να δούμε τη λάμψη που βγαίνει από τα σμαράγδια της. 

Έφη Πασχάλη

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!