Όταν τα λόγια του καλού σου δεν έχουν όρια συμβατά με την αλήθεια, βουλιάζεις στα κύματα του διπρόσωπου ενθουσιασμού του κι εμποδίζεται ο έρωτας να μιλήσει με τον δικό του τρόπο. Τρόπο συνειδητά σοβαρό. Λόγια που δεν φιλτράρονται σε λογική και καρδιά και φαίνονται τόσο συμπαντικά σταλμένα που αμέσως τα πιστεύεις σαν τ’ ακούς, γίνονται μαχαίρια και πληγές καθώς ξεχνιούνται απ’ το στόμα που τα έλεγε. Η κατάληξη;

Το σκάει δίχως εξήγηση, γιατί δε μπορεί ν’ απολογείται για την προδοσία, την επιπολαιότητα και το ψέμα του. Σκορπίζει μέσα σου τόσους θανάτους η σκληρότητά του, και δεν τον νοιάζει γιατί πολύ απλά, έτσι θέλει._ Όπου μπαίνει η τελεία κι η παύλα, η σιωπή θρηνεί. 

Εσύ τρελαίνεσαι, αρρωσταίνεις, σε καταπίνει η γη κι είσ’ ακόμη ερωτευμένη μαζί του. Μυστήρια διαδρομή ο έρωτας, γι’ αυτό, δώσε τώρα όμως τη σκυτάλη στη λογική. Έκλαψες, ξεριζώθηκε το σώμα σου απ’ το ίδιο σου το σώμα, έγινε μπάλα η καρδιά σου στα πόδια του, την κλότσισε, σκουπίδι η αγάπη σου στα χέρια του, την πέταξε στους δρόμους να τη φαν τα σκυλιά. Μα τα σκυλιά δεν την πείραξαν, γιατί ευωδίαζε η αγάπη ευλογία.

Γυναίκα εσύ, δυναμική, έχεις συμμάχους τώρα, πιο πολύ από ποτέ! Το Θεό. Γυναίκα εσύ, δυναμική, έχεις φίλους που εκείνος πιστεύει ότι έχει, μα δεν έχει. Πίσω απ’ την πλάτη του τον φθονούν, κι εσύ τους άκουσες κάποτε που σχεδίαζαν να τον βλάψουν, αλλά ποτέ δεν του το είπες, γιατί απλά, δε θα σε πίστευε.

Δες… Η ψυχή σου άντεξε και σου έφερε τα νέα σου φτερά, στο λαμπρό σου μέλλον να πετάξεις για την αληθινή ευτυχία. Τα ανεύθυνα λόγια όταν λείψουν απ’ τον έρωτα, οι τσαρλατάνοι των συναισθημάτων θα βγάλουν τα προσωπεία τους γιατί θα τους καίνε. Φωτιά η υποκρισία. Πάντα όμως η καρδιά, θα’ χει τον πρώτο λόγο… 

Τους χτύπους μου σου στέλνω, να ξεπαγώσει η καρδιά σου, να θυμηθεί πως ήμουν ο έρωτάς σου.

Βγες απ’ τον λήθαργο που έπεσες στις πλάνες τις παγίδες, και πίστεψες πως ήτανε επιλογή δική σου. 

Διαφεντεύουν τη ζωή, σκοτώνουν την αγάπη, κάτω από τα πόδια τους έγινες μονοπάτι. 

Φύγε απόψε να σωθείς, να σώσεις και εμένα, που στους θανάτους μου μιλώ, κι είδηση δεν πήρες! 

Έφη Πασχάλη  

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!