Πανήγυρις του Θαυματουργού Αγίου Αιμιλιανού

 

Κατανυκτικό κλίμα και χαρούμενο συνάμα, δοξολογίες κι ευχαριστίες ανέβαιναν στον ουρανό, κάνοντας τον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού στο λόφο Σκουζέ, 17 & 18/7/2022, ημέρα εορτής του, να λάμπει εκτυφλωτικά.

Χοροστάτησαν ο Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Βαρνάβας Θεοχάρης, οι ευσεβείς Πατέρες του Ιερού Ναού, και πολλοί ακόμη Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ, πλήθη πιστών χαιρετούσαν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού, την οποία, τίμησαν οι «Ελληνομνήμονες», Σύλλογος που το ίδιο το όνομά του πιστοποιεί την σοβαρότητα και σημαντικότητά του.

 

Το στολίδι μας, ο Άγιος της καρδιάς μας, ο Άγιος Αιμιλιανός, ολοζώντανος, όταν ένας πιστός τον πλησιάσει και πει τους προβληματισμούς του, θα απαντήσει, θα μιλήσει στην καρδιά του, θα μιλήσει στο κεφάλι του, θα ξεδιαλύνει τις σκέψεις, και θα του δείξει το δρόμο της λύσης. Αυτός είναι ο Άγιος Αιμιλιανός, για όποιον θέλει ν’ αφήσει στην άκρη την κακία, την έπαρση, και τους μύθους που φτιάχνει ο πολύξερος νους και κρατάει τον άνθρωπο υπνωμένο κάνοντάς τον να νομίζει ότι είναι έξυπνος. Αυτός είναι ο Άγιος Αιμιλιανός, για όποιον θέλει να λάβει την Αλήθεια, που η Θεία πραγματικότητα στέλνει μέσα από το μυστήριο της πίστης, το πνευματικό και το άυλο.

Ας γιορτάζουμε όμως κάθε μέρα, για να λαμβάνουμε τη Χάρη του Θεού μέσα από τον λόγο Του, τους Αγίους Του, τους Αγγέλους Του, και την Παναγία μας, την Πλατυτέρα των Ουρανών, προσωπικά, διάφανα, ειλικρινά, με αγία αυτογνωσία, που είναι η πανήγυρις της ψυχής και το κλειδί που ανοίγει την Πύλη της αιωνιότητας, Αμήν.

Λίθος τίμιος της Εκκλησίας, φυλαττόμενος εν τοις ταμείοις, τοις ουρανίοις γέγονας, ‘Αγιε, τους προσκυνούντας τους λίθους διήξεγξας, και μαρτυρίου ποτήριον έπιες μάρτυς ένδοξε Αιμιλιανέ γενναιότατε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήθασθαι ημίν το μέγα έλεος. 

(Απολυτίκιο Αγίου Αιμιλιανού)

Έφη Πασχάλη

Share This

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!