#Εκδηλώσεις

Η αυθεντικότητα της Υποκριτικής, της Ηθοποιού Έφη Χαντζούλη στη «Φρέγια»

Κατάμεστο το Θέατρο ΝΟΥΣ στην Παράσταση «Φρέγια» του Νεκτάριου Παλαιολόγου, που με τη στόφα της αυθεντικής Ηθοποιού, ερμήνευσε η Ηθοποιός Έφη Χαντζούλη.

Οι μονόλογοι είναι από τις πιο δύσκολες μορφές του θεατρικού λόγου, κι αν ο ηθοποιός δεν είναι γεννημένος Ηθοποιός, φυσικά και με τις απαιτούμενες γνώσεις στο ταλέντο του, δεν δύναται σε καμία περίπτωση να αποδώσει «μονόλογο», να μπει στο πετσί της έμπνευσης του Συγγραφέα, και να ταξιδέψει το κοινό στην εποχή του έργου και στα μηνύματά του˙ αν μη τι άλλο, να νιώθει το κοινό ότι συμπρωταγωνιστεί! Αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό. Η βάπτιση του καλού έργου, στην καλή ερμηνεία, που ανοίγει τις πύλες της ψυχαγωγίας και της αυτογνωσίας, βάσει ηθικών αξιών και αρχών.

Η Έφη Χαντζούλη, Ηθοποιός και Ποιήτρια, αμιγώς ΘΕΑΤΡΙΚΗ, συγκαταλέγεται στους Καλλιτέχνες που τιμούν την ιστορία του Θεάτρου, και επάξια αποτελεί λιθαράκι Συνέχειας, για μία κοινωνία που καλείται να ζει στον αυτοσεβασμό της. Διότι, η «Φρέγια», τονίζει, «πώς» μία γυναίκα κυρίως, βαθιά συναισθηματική, μπορεί να χάσει τα λογικά της από τις ίδιες της τις αξίες αλλά κι από την αγάπη, όταν η οικογένειά της υπήρξε τοξική, κι αδιάφορα γκρέμιζε το όνειρό της, ως παιδί, στην πεζή καθημερινότητα.

Δυστυχώς, η ανεξέλεγκτη ροή των γήινων υποχρεώσεων, απορροφάει την στοργή σαν θηρίο, κι η τρυφερή παιδική ψυχή πληγώνεται ανελέητα. Πώς μετά να ενταχτεί σε υγιείς σχέσεις, ν’ αναπτυχθεί επαγγελματικά, και σαν έρθει ο έρωτας, να διεγείρει το σύμπαν ο χτύπος της καρδιάς και να ρίξει άγκυρα στην ευτυχία;

Ωστόσο, ο δυναμισμός της Φρέγιας -που κάθε πονεμένη γυναίκα κρύβει μέσα της και καλείται να πιστέψει στην ύπαρξή του και να τον ενεργοποιήσει- μεταδίδεται μέσω της συγκλονιστικής ερμηνείας και άψογης θεατρικής παρουσίας της Ηθοποιού Έφη Χαντζούλη, νικώντας τις υπερευαισθησίες, ακόμη και στον παραλογισμό, τον… συνειδητό, ίσως. Τ’ αποτέλεσμα;

Το κοινό αγωνιά να μάθει την ιστορία της ηρωίδας, αγωνιά όμως και για την τύχη της, παρότι τα εναλλασσόμενα αφηγηματικά χρώματα της Ηθοποιού Έφης Χαντζούλη, μας βεβαιώνουν ότι κανείς πια δε μπορεί να τη βλάψει στο απόλυτα δικό της ”τώρα”. Παράλληλα, το κοινό προβληματίζεται και για τη δική του τύχη… Γονείς: «Είμαστε, άραγε, γονείς που δίνουμε στα παιδιά μας καρδιά κι ελευθερία αγάπης;». Νέοι: «Καιρός ν’ απελευθερωθώ απ’ την άδικη αδιαφορία που βίωσα παιδί».

Κείμενο: Νεκτάριος Παλαιολόγος / Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Νίκος Αποστολίδης

Ερμηνεία: Η Ηθοποιός Έφη Χαντζούλη / Κοστούμια: Βάνια Αλεξάντροβα

Φωτογραφίες: Μαριάμ Χοροζιάν / Εκτέλεση παραγωγής : ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΑΜΚΕ

ΘΕΑΤΡΟ: ΝΟUS – CREATIVE SPACE

Από το LOVE NEWS και το Κέντρο Δημιουργικής Σταδιοδρομίας, τις θερμότερες Ευχές στην Ηθοποιό Έφη Χαντζούλη που κάνει περήφανη την Ελλάδα, και σε όλους τους συντελεστές της Παράστασης. Η Φρέγια, πρέπει οπωσδήποτε να ανέβει ξανά. Γιατί μόνο με τα Γράμματα, την Τέχνη και κάθε είδος δημιουργία, θ’ ανακτήσουμε στην προσωπικότητά μας, ως Έλληνες, το θάρρος της αυτογνωσίας, ώστε να λέμε σε κάθε περίσταση… «Πάμε μπροστά!!!»   

Έφη ΠασχάληΔημοσιογράφος & Συγγραφέας Ανόδου

Η αυθεντικότητα της Υποκριτικής, της Ηθοποιού Έφη Χαντζούλη στη «Φρέγια»

Ιερό Μήνυμα Μεγάλης Εβδομάδας