Συνεδρίες & Σεμινάρια, «Νέα Αρχή»

Η μεγαλύτερη στρατηγική δυναμικής ζωής, Ορθολογική, Διαισθητική, Ενεργειακή, στις εξιδεικευμένες Συνεδρίες και Σεμινάρια Αυτοβελτίωσης κι Επιτυχίας. Στόχος, το ξεμπλοκάρισμα της σκέψης κι η ενεργειακή έλξη λύσης σε κάθε πρόβλημα, Προσωπικό, Αισθηματικό, Επαγγελματικό.

Η Νέα σου Αρχή, είναι θέμα Απόφασης.

Δειτε εδω

Προσωπικές Συνεδρίες

Δημιουργική Σταδιοδρομία 

Κλείσε το Ραντεβού σου για ό,τι σε απασχολεί  

Αξίζεις μία υγιή προσωπική κι επαγγελματική ζωή. Δεν σου αρμόζει να είσαι δυστυχισμένος, για κανέναν λόγο.

Η πειθαρχημένη σκέψη, νικάει τον ασύχαστο αρνητικό νου και θεραπεύει κάθε κύτταρο και κάθε κατάσταση.

Αυτό, είναι ο Στόχος μας.

 

Δυναμικά Σεμινάρια Αυτοβελτίωσης

Δημιουργική Σταδιοδρομία

Για ανθρώπους που διψάνε να ζούνε όμορφα. Τόσο απλά!       

Είναι σπουδαίο… 

Η σκέψη υποστηρίζει το θετικό της πεδίο, η διαίσθηση ανοίγει    δρόμους στη δράση, κι εσύ, απολαμβάνεις τα θαύματα της ίδιας σου της πίστης ότι θα τα καταφέρεις.

Η ομορφιά της ζωής, δεν είναι ψευδαίσθηση, αλλά η Πραγματικότητα των αληθινά επιτυχημένων ανθρώπων, δηλαδή, των ευτυχισμένων.      

Εαυτέ μου, μη με εμποδίζεις να ζω!    

Και να θυμάσαι…

Από την κορυφή που η Αετίσια σου ταπείνωση ονομάσει μικρή, θα έχεις την καθαρότερη θέα που είχες ποτέ. 

Οι πνευματικοί θησαυροί, ενεργοποιούνται σε καρδιά και λογική με την πίστη στο Θεό. Επειδή όμως κάθε εξέλιξη έλκεται από το είδος της σκέψης που συνοδεύει την επιθυμία, η αλλαγή συμβαίνει πρώτα στα παρασκήνια, κι εκεί δυστυχώς γίνεται το μεγάλο λάθος. Οι ανυπόμονοι, πεπεισμένοι ότι άδικα περιμένουν, τα παρατούν. Μα, «όταν ο Θεός υπογράφει, δεν παίρνει πίσω την υπογραφή Του, δεν αναιρεί τον Λόγο Του», όπως πάντα μου έλεγε ο Πνευματικός μου Πατέρας Στέφανος.

Ωστόσο, κανένα όμορφο μέλλον δεν φτιάχνεται προσπερνώντας το παρόν και τον χρόνο του. Μην αναβάλλεις για ένα άγνωστο αύριο, την τόλμη σου να επιβληθείς σε ό,τι σε εμποδίζει να ζει. Κάθε «τώρα», είναι  η ευκαιρία.

Δημιουργική Σταδιοδρομία

Ζήσε δυναμικά,

γίνε πολύτιμος για εσένα και τη Χώρα σου

Η Δημιουργία και η Σταδιοδρομία ηθικών Αξιών και Αρχών, συναντιούνται στην ένωση των ενεργειακών τους δυνάμεων. Οι προσπάθειες ανόδου όμως, φιλτράρονται μόνο στην ιερή Σύνδεση με τον Θεό, όταν ζητήσεις την επίβλεψή Του.

Εμπιστεύσου εξολοκλήρου τη Θεία Πρόνοια. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι μοναδική, γιατί  πλημμυρίζει αμέσως την καρδιά με ελπίδα, ότι όντως ο Θεός θα βάλει μια τάξη σε όλα τα ανακατεμένα πράγματα στη ζωή σου, κι αυτό ακριβώς γίνεται. Σε φωτίζει και τακτοποιεί τη ζωή σου. 

Στις δοκιμασίες για την ενδυνάμωσή σου, προσπέρασε τις ακραίες ευαισθησίες κι αμφιβολίες που εγκλωβίζουν την μοναδική σου ζωή, κι άσε τον πόνο να γίνει χείμαρρος δύναμης και συγχώρεσης. Αξίζει να ζεις δυναμικά, μόνο και μόνο επειδή νιώθεις κάτι… Παιδί του Θεού!

Γνωρίστε την Έφη Πασχάλη

 

Η Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Έφη Πασχάλη, γράφει από ηλικία 9 ετών. Μαθητεύει στους Ζωγράφους, Στέργιο Χατζούλη και Μπότη Θαλασσινό, με τις καλύτερες κριτικές σε Εκθέσεις της, εκ των οποίων, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Την κερδίζει όμως η δημοσιογραφία, και γράφει στα Ένθετα στα Πολιτιστικά, για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. «Δεν φιλοξενώ Ποιητάς στην εφημερίδα μου, σε θέλω όμως ως Δημοσιογράφο, γιατί έχεις αυτό το θάρρος το δημοσιογραφικό που έχουν όλοι οι συνεργάτες μου, όσα και τα χρόνια μου», θα της πει ο Εκδότης της εφημερίδας, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος. Η δημοσιογραφία γίνεται το επάγγελμά της κι ακολουθούν σχετικές σπουδές. 

Πάντοτε όμως, η Συγγραφή είναι κεντρικός άξονας στη ζωή της. Η πρώτη της διάκριση έρχεται στην Ποίηση, από τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. «Παρουσίασα τη ζωή μου σε ποίημα και βραβεύτηκα», μονολογεί γυρίζοντας σπίτι της με το βραβείο στα χέρια. (Από ότι κατάλαβα, το ποίημα εκείνο επρόκειτο για βίωμα).

Το 2002, εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θεατρικού σεναρίου, που διοργάνωσε, για την Ελληνική Επικράτεια, το Maladie d’ Amour Θέατρο των Τεχνών, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Culture 2000, Millennia. Κι ενώ η ίδια θα δηλώσει, «δεν είμαι Θεατρικός Συγγραφέας, απλά γράφω θεατρικά έργα», «καιρός να γίνεις», θα της απαντήσει σοβαρά ο φίλος της και Δικηγόρος Κωνσταντίνος Κουρμέντζας, που την προέτρεψε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. 

Επί συνεχή έτη, διακρίνεται Πανελλαδικά, σε Ποίηση, Δοκίμιο, Διήγημα και Λογοτεχνικό Παραμύθι, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, (Ιδρυτής της, ο Κωστής Παλαμάς). Οι πολλαπλές της διακρίσεις, αιφνιδιάζουν τις επιτροπές, κάτι που κάνει τον τότε Πρόεδρο Δημήτριο Τσουκνίδα να πει, ενώπιον μιας κατάμεστης αίθουσας, «βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση όταν μετά ανοίγουμε τον απόρρητο φάκελο των στοιχείων και βλέπουμε επανειλημμένως ‘’Έφη Πασχάλη’’, αλλά μας χαροποιεί κι όλας». Στη συνέχεια, γίνεται μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, και λίγα χρόνια μετά, για δικούς της λόγους, αποχωρεί. Διάκριση και από την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος, σε διαγωνισμό Ποίησης, μέχρι που, ο μεγαλοεκδότης Χάρης Πάτσης ζητάει δουλειά της, στην υπό έκδοση τότε, Μεγάλη 24τομη Εγκυκλοπαίδεια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από το Βυζάντιο ως σήμερα. Οι έμφυτοι λεπτοί της τόνοι, θα τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση, απαντώντας στον κο Πάτση, «έχω πολλά ακόμα να δώσω, έχουν άλλοι σειρά, σημαντικοί, που άφησαν έργο». «Θέλω την ‘’Τελευταία Προσευχή’’ στην Εγκυκλοπαίδειά μου», επιμένει εκείνος με τη σιγουριά της γνώσης και της εμπειρίας του, και έτσι γίνεται. (Η τελευταία Προσευχή είναι από ωραιότερά της ποιήματα!) 

Οι δρόμοι οδηγούν στην Υποκριτική. Φωτιάδης, Βεάκη και, «για να μπω στο πνεύμα του ηθοποιού και να γράφω καλύτερα θεατρικά έργα». Σπουδές όμως που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά, καθώς, ανάγκες οικογενειακές τη θέλουν συνέχεια σε έναν μονόδρομο ευθυνών. «Ευθύνες αγάπης», θα πει. 

«Η Τηλεόραση ήρθε στη ζωή μου τυχαία. Το είδα καθαρά σαν δουλειά, γιατί είχα ανάγκη. Αλλά την αγάπησα αμέσως. Μιλάς σε ανθρώπους, νιώθεις χρήσιμος», μου απαντάει, καθώς τη ρωτώ για την παρουσία της στην Τηλεόραση. Ξεκινώντας από το    ιστορικό Τηλεφώς, με Δελτία Ειδήσεων και ζωντανά Ρεπορτάζ, συνεχίζει με εκπομπή γνωριμιών, και στην πορεία, πολιτικοκοινωνική εκπομπή. «Κι η συνεργασία μου επίσης, με τον Διομήδη Διαλυνά στο Blue Skye, και μια άλλη πολύ καλή παραγωγή του επιχειρηματία του Άρη Γρίντζαλη, στο ‘’Επτά φορές Γυναίκα’’, άφησαν εποχή τα γυρίσματα». Καθώς πωλείται το Τηλεφώς, με πρόταση του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ξεκινά εκ νέου συνεργασία μαζί του, στο Κόντρα αυτή τη φορά, με κοινωνική εκπομπή και τηλεπωλήσεις. Λίγο μετά, δέχεται τη θέση στο Γραφείο Τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή, συμπαρουσίαση ιατρικής εκπομπής στο Τηλεάστυ, και  στήλη στην εφημερίδα ‘’Άλφα Ένα’’. «Λιμάνι με κύματα. Πολλές ευθύνες. Πορεία ανοδική και δύσκολη». 

Μα όπως όλοι σχεδόν οι Καλλιτέχνες κι οι Συγγραφείς, ένιωσε και η ίδια, τη γη να ανοίγει κάτω από τα πόδια της και τον θρήνο να σπάει την καρδιά της… Χρόνια στα νοσοκομεία, απομονωμένη σχεδόν από τον κόσμο, αναρωτιέται… «Ποιός Θεός με θέλει ακόμα ζωντανή; Και ποιός Θεός με θέλει ακόμα να γράφω;» Μάταια όμως παλεύει να αποφύγει ο,τιδήποτε της θυμίζει ζωή, και πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μες στα συντρίμμια της, γράφει το ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ!!! Βιβλίο αυθεντικό, γραμμένο σε γλώσσα καθαρής έμπνευσης. Σύνταξη, που δύσκολα θα τολμήσει κάποιος να επιμεληθεί, μιας και αγγίζει τη φλέβα όλων των μεγάλων Συγγραφέων, κι όχι των εμπορικών Συγγραφέων και τις νέες μόδες γραφής που επικρατούν σήμερα ισοπεδώνοντας τα πάντα. Η άριστη τεχνοτροπία της σε όλες σχεδόν τις μορφές του λόγου, είναι η ταυτότητα του γνήσιου Συγγραφέα, και του Συγγραφέα που δεν πλησιάζεται εύκολα με κριτική.

Συντάσσει η Σοπράνο και Ψυχολόγος

Έφη Καραουλάνη

 

Αλλά ο αρχικός τίτλος του βιβλίου, ήταν, ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ, θέλοντας η Συγγραφέας να φωνάξει, ‘’όχι στους δολοφόνους της ζωής’’. Η πορεία όμως, την οδηγεί στο να δώσει βαρύτητα στην προσωπική ευθύνη που έχει κάθε άνθρωπος, και την ατελείωτη δύναμη που στραγγίζει αυτή η ευθύνη, όταν τη βρει και την αποδεχτεί. Τελευταία στιγμή λοιπόν, αλλάζει τον τίτλο, προσθέτοντας το ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ. «Στόχος άλλωστε του βιβλίου είναι να βγάλει Αετούς, ανθρώπους δηλαδή που αναζητούν τα πνευματικά ύψη, τον Θεό. Γι’ αυτό και τονίζει την κατεπείγουσα ανάγκη για αλλαγή του ανθρώπινου λογισμικού, και την ανάκτησης της ψυχικής δύναμης, μέσα από έναν σπουδαίο τρόπο ζωής, τη Δημιουργική Σταδιοδρομία».

Η Δημιουργική Σταδιοδρομία του ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ, λαμβάνει την πρώτη της αποδοχή στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας ‘’Σοφία Λασκαρίδου’’. Στην αίθουσα Γκατσόπουλος στην Κηφισιά, ο Ακαδημαϊκός Βασίλειος Γαϊτάνης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, παρουσιάζει το βιβλίο με δύναμη ψυχής. Στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, ο Φυσικός και γνωστός Δημοσιογράφος της Εφημερίδας «Χριστιανική», (που ίδρυσε ο αείμνηστος Νίκος Ψαρουδάκης), κι επίτιμος Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, Μανώλης Μηλιαράκης, παρουσιάζει το βιβλίο, έκπληκτος από την δύναμη της έμπνευσής της, και γίνεται αμέσως Μέντοράς της. Η ίδια, μιλάει για τον κο Μηλιαράκη με πολύ σεβασμό… «Απίστευτη μόρφωση. Απίστευτος άνθρωπος. Μεγάλη η τιμή να έρθει στον δρόμο μου και να ασχοληθεί μαζί μου, ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία με την πένα του και τον αγώνα του στα πιο δύσκολα χρόνια, κι ειδικότερα στο δράμα της Κύπρου. Μόνο μαθαίνω από αυτόν τον σπάνιο άνθρωπο… Και τον ευχαριστώ».

Παρουσιάσεις και στο Θέατρο Θέσπις, Hotel Parthenon, Κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ, (μέσω του συλλόγου ΛΕΩ ΝΑΙ), αλλά και στην Κύπρο, Ραδιόφωνο ‘’Πρώτο’’, ‘’Ράδιο κι Εφημερίδα Λεμεσός’’, και πολλά άλλα ακόμη που δεν θέλει να γράφονται όλα, γιατί όπως λέει, «τι κάνουμε τώρα μετράει πιο πολύ…» (Παράξενοι τελικά οι Συγγραφείς…)

Μέσα απ’ Το Σμαράγδι, το σπίτι της, όπως το αποκαλεί, βγαίνει Φεβρουάριο 2016, το θαύμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο, ‘’Ο Άγιος Νεκτάριος της Αιγίνης άνοιξε τα μάτια του!!!’’ Όλοι τότε στο διαδίκτυο, αναμεταδίδουν το εξ’ ουρανού θέμα, και καθ’ υπόδειξη του Πνευματικού της Πατέρα Στέφανου, Πάσχα 2017, εκδίδει το βιβλίο, Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΣ άνοιξε τα μάτια του – ΟΜΟΛΟΓΙΑ. Ένα βιβλίο που προλογίζει ο κος Μηλιαράκης και προωθείται από την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου. Η Παρουσίαση στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, στα Πατήσια, με τον Πατέρα Κύριλλο και τον κο Μηλιαράκη, θα μου μείνει αξέχαστη. Πολλή αγάπη… Όλο το ποίμνιο εκεί». 

Η Έφη Πασχάλη έγινε τόσο δυναμική, που είναι ένα παράδειγμα για όλους. Προσωπικά, έχοντας και την τιμή να προλογίζω ένα, υπό έκδοση, βιβλίο της, επίσης συγκλονιστικό όπως σε λίγο θα δείτε, μου δίδεται το δικαίωμα να πω ότι, η Προσφορά της στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, είναι απαράμιλλη κι ανεκτίμητη. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή μάλιστα, κάνει στη Χώρα μας μία μεγάλη καινοτομία. Ιδρύει το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ. Όραμα ζωής… «Να έχει η Ελλάδα μια στέγη για την Σκέψη της. Να μπορεί ένας άνθρωπος να βρει μια συμβουλή που θα βελτιώσει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή και τις δυσκολίες της. Όλοι κοντεύουμε να τρελαθούμε μ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας. Πρέπει να ενωθούμε, μη χάσουμε και το τελευταίο μυαλό που μας απέμεινε. Ό,τι μπορώ κάνω κι εγώ, μα δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου. Γι’ αυτό θα συνεργαστούμε, αλλά μόνο με τους καλύτερους, δηλαδή με ανθρώπους του Θεού, να πουν μια κουβέντα στους νέους μας, να’ ρθει η χαρά, η αισιοδοξία, η πνευματική αφύπνιση… Που ειν’ όλα αυτά…;» Μιλάει με πάθος. Σταθερά. Δυναμικά. Με σιγουριά σε ό,τι λέει. 

Η ζωή της Έφης Πασχάλη, είναι ήδη εγγύηση επιτυχίας κι εμπιστοσύνης. Τι να σας πω… Μιλώ μαζί της πολύ καιρό για να αποσπάσω όσα το δυνατόν περισσότερα για εκείνη. Ύπαρξη εντελώς εξωτική. Προσωπικότητα παλιάς κοπής, σπάνια. Την Ευχαριστώ που μου εμπιστεύτηκε λίγο από τον εσώτερο κόσμο της, και με μετέφερε σε άλλες εικόνες και σε άλλους ήχους…  Όσα κατέγραψα εδώ, μήτε το ελάχιστο δεν είναι από όσα έζησε, και φυσικά, από όσα μου είπε, γιατί δεν ήθελε να γραφτούν. (Είπαμε. Ιδιαιτερότητες Καλλιτεχνών!) Μακάρι όμως μια μέρα η ζωή της να γίνει βιβλίο. Πολύς κόσμος τότε, θα μείνει κυριολεκτικά, άφωνος. Το εννοώ. Και βεβαίως, θα διδαχτεί και πολλά. Αυτό το βιβλίο, θα είναι η ωραιότερη Δημιουργική Σταδιοδρομία της ζωής της κι η μεγαλύτερή της Προσφορά.                                                                                                              

Προσυπογράφω το Έργο της. 

Έφη Καραουλάνη         

Need Consulting? Contact Us Now!

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur

Μοιραστείτε αυτό

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!