#Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί

1ος Πανελλαδικός & Παγκύπριος Διαγωνισμός Ποίησης του Κέντρου Δημιουργικής Σταδιοδρομία


Το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, Προσωπικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης, προκηρύσσει τον 1ο Πανελλαδικό & Παγκύπριο Διαγωνισμό Ποίησης, με θέμα: «Νέα ζωή, σαν Ποίηση». Όποιος θαυμάσιος άνθρωπος είναι Οραματιστής, μίας υγιούς «ψυχή τε και σώματι» αρμονικής και δημιουργικά δυναμικής ζωής, θ’ αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή η προσπάθειά του να γράψει ένα Ποίημα, για την ιδανική Κοινωνία, την ιδανική Συμπεριφορά, την αληθινή Αγάπη, την ιδανική Πολιτική.

– Μπορεί ένα Ποίημα Σήμερα, να υμνήσει τις ηθικές Αρχές και Αξίες, που άφησαν παρακαταθήκη οι αθάνατοι Ποιητές και Συγγραφείς, καθώς συνέβαλλαν με την ιερή τους Πένα και το ίδιο τους το αίμα, στην ειρήνη, στη μόρφωση, στην οικογένεια και στην αφύπνιση των λαών;
– Και άραγε, γιατί ό,τι ξεκίνησαν οι σπουδαίοι αυτοί δυναμικοί των αιώνων, δεν καταφέρνουμε Σήμερα να συνεχίσουμε αποτελεσματικά, παρότι η επιστήμη κι η Τεχνολογία είναι στα ύψη;

Πάρτε την πένα σας κι απογειωθείτε! Ό,τι εικόνα έρθει στο μυαλό σας, ψάξτε τη, αναλύστε τη, ξεσηκώστε το Σύμπαν, γοητεύστε την Έμπνευση με κάθε χτύπο της καρδιάς σας. Ας γίνουμε όλοι μαζί, ένα λιθαράκι θαυμάσιας ζωής.

ΟΡΟΙ – ΟΔΗΓΙΕΣ
1) Δικαίωμα Συμμετοχής έχει κάθε Έλληνας ή Κύπριος πολίτης, 18 έως άπειρο ετών, ναι, η Τέχνη δεν έχει όρια.
2)Λαμβάνετε μέρος με ένα ποίημα που θα εμπνευστείτε οι ίδιοι, ό,τι μέτρο επιλέξετε, όποια μορφή, 10 έως 50 στίχους, με δικό σας τίτλο.
3) Το ποίημα θα είναι δακτυλογραφημένο σε 5 καθαρά αντίγραφα, χωρίς σημάδια κι αναγνωριστικά στοιχεία.
4) Επάνω σε κάθε αντίγραφο του ποιήματος, δίπλα στον τίτλο του, θα γράψετε το ψευδώνυμό σας και τη Χώρα διαμονής σας (Ελλάδα ή Κύπρο).
5) Σε έναν μικρό φάκελο, θα γράψετε ξανά απ’ έξω το ίδιο ψευδώνυμο και τη Χώρα διαμονής σας, τη φράση «τα αληθινά μου στοιχεία», και εντός του φακέλου, θα κλείσετε ένα χαρτί με τα αληθινά σας στοιχεία: «όνομα – επώνυμο, ημέρα – μήνας – έτος γέννησης, Χώρα και πόλη γέννησης, πλήρης διεύθυνση διαμονής με πόλη, ταχυδρομικό κώδικα και Χώρα, τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας».
6) Τα 5 αντίγραφα του ενός ποιήματος και τον μικρό φάκελο με τα αληθινά στοιχεία, θα τα κλείσετε σε έναν μεγάλο φάκελο, που στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται 3 η φορά το ίδιο ψευδώνυμο και η Χώρα διαμονής, (Ελλάδα ή Κύπρο), και θα ταχυδρομήσετε με ΑΠΛΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ως εξής: «ΠΡΟΣ Κέντρο Δημιουργικής Σταδιοδρομίας – Για τον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης, Μεσογείων 15, ΤΚ. 11526, Αμπελόκηποι, Αθήνα, ΕΛΛΑΔΑ, 1ος όροφος».
7)Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και οι Διοργανωτές, δεν έχουν δικαίωμα Συμμετοχής με ποίημα τους στον Διαγωνισμό.
8)Η εξέταση και η βαθμολόγηση των ποιημάτων θα γίνει με πλήρη διαφάνεια, και η τελική επιλογή θα γίνει βάσει υψηλότερης βαθμολογίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1)ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: ΕΩΣ 31 ΜΑΙΟΥ 2024.
2)ΜΗΝΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ: Νοέμβριος 2024.
3)Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ παράτασης του Διαγωνισμού ή ν’ αλλάξει το μήνα της Απονομής, ακολουθώντας σχετική δημοσίευση.
4)ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.

ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ι)Τα έργα που διακρίθηκαν, η διοργανώτρια εταιρία έχει δικαίωμα να τα δημοσιεύσει, κάνοντας γνωστά, ονοματεπώνυμο, πόλη και Χώρα των νικητών, (με φωτογραφία τους εάν επιθυμούν), στην ιστοσελίδα www.lovenews.gr, στα social media, ή και σε εκδόσεις βιβλίων, ως Αφιέρωμα, με καμία χρηματική υποχρέωση των νικητών, ενώ θα ειδοποιηθούν για κάθε κίνηση.
ΙΙ)Τα έργα που δεν διακρίθηκαν, φυλάσσονται ένα α’ διάστημα σε αρχείο ως ένδειξη τιμής για την Προσπάθεια που κατέβαλαν οι Διαγωνιζόμενοι, και έπειτα καταστρέφονται λόγω συσσώρευσης υλικού.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ & ΕΠΑΘΛΑ
Ι)ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, αποτελούν σημαίνοντα πρόσωπα, των Γραμμάτων και των Τεχνών, αλλά και της διοργανώτριας εταιρίας, τα ονόματα των οποίων, θα γίνουν γνωστά με την Ανακοίνωση των Νικητών.
ΙΙ)Η ΑΠΟΝΟΜΗ, θα γίνει στα πλαίσια Λογοτεχνικής Εκδήλωσης του Κέντρου Δημιουργικής Σταδιοδρομίας.
ΙΙΙ)ΣΤΟΥΣ 7 ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ θα δοθούν: 3 ΒΡΑΒΕΙΑ Α’ Β’ Γ’ με Χρηματικό Έπαθλο και Δώρο, 3 ΕΠΑΙΝΟΙ Α’ Β’ Γ’ με Δώρο, και 1 ΒΡΑΒΕΙΟ «Τιμής Ένεκεν» με ΔΩΡΟ, ενώ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ θα τιμηθούν με Αναμνηστικό Συμμετοχής.
ΙV)Κάθε Νικητής, θα απαγγείλει στην Εκδήλωση το Ποίημα του. Εάν δεν επιθυμεί να το απαγγείλει ο ίδιος, θα το απαγγείλει άνθρωπος από την Κριτική Επιτροπή ή άλλο σημαίνον πρόσωπο. Εάν για οποιονδήποτε λόγο, ένας Νικητής αδυνατεί να παραστεί στην Απονομή, μπορεί να τον εκπροσωπήσει και να παραστεί στην Απονομή έμπιστος δικός του άνθρωπος, ενημερώνοντας εγκαίρως τη Διοργανώτρια Εταιρία.
V)Λεπτομέρειες για τα Βραβεία και την ημέρα της Απονομής, θα ανακοινωθούν, πρώτα ο Θεός, Σεπτέμβριο 2024.
VI)Οι Νικητές, θα ειδοποιηθούν και θα προσκληθούν τηλεφωνικά και με e-mail.
VII)Άπαντες Συμμετέχοντες θα προσκληθούν με e-mail, να παραστούν στην Απονομή με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, να γνωριστούμε από κοντά, να χαρούμε και να ψυχαγωγηθούμε.

Εάν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε, χωρίς να αναφέρετε το όνομά σας ή το ψευδώνυμό σας, στο τηλ: +30 6906202151.

Το Κέντρο Δημιουργικής Σταδιοδρομίας, εύχεται υγεία, έμπνευση και καλή επιτυχία σε όλους.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
ΕΦΗ ΠΑΣΧΑΛΗ