#Βήμα Ομορφιάς

Ό,τι λάμπει, δεν είναι Χρυσός

Ότι λάμπει, δεν είναι χρυσός. Μια φράση που πολλοί χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά λίγοι σκεφτόμαστε τι πραγματικά σημαίνει. Μια ιδέα, μια έμπνευση, τόλμη… αυτά χρειάζονται για να φτιάξεις τον δικό σου χρυσό. Όταν είσαι νέος, επιδιώκεις να περνάς καλά, ρισκάρεις περισσότερο και ενθουσιάζεσαι εύκολα. Όπου και να ρίξεις το βλέμμα σου, βλέπεις μόνο χρυσό. Μεγαλώνοντας όμως, γίνεσαι πιο προσεκτικός, ένας φόβος για το μέλλον καταλαμβάνει το σώμα σου, και ακόμα και χρυσό να έχεις στα χέρια σου, δε το βλέπεις. Κοιτάς, αλλά δε βλέπεις.

Ο κόσμος γύρω σου είναι γεμάτος χρυσό. Πόσο πλούσιος είσαι, όταν ξυπνάς, κι ανοίγοντας τα μάτια σου βλέπεις κάποιον να σε κοιτάει, λες και είσαι το πιο όμορφο λουλούδι που έχει αποκοιμίσει ποτέ στην αγκαλιά του…

Πόσο πλούσιος είσαι, όταν ανοίγεις το παράθυρο, κοιτάς τον ουρανό, και κλείνοντας τα μάτια μπορείς να νιώσεις τον αέρα να χαϊδεύει το πρόσωπο σου… Πόσο πλούσιος είσαι, όταν βλέπεις κάποιον συνάνθρωπό σου να βοηθάει έναν άστεγο, και γεμίζεις ξαφνικά με ένα αίσθημα χαράς, πως ίσως, δεν είναι όλοι τόσο απομακρυσμένοι από την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Εσύ που συγκινείσαι με πράξεις ανθρωπιάς, εσύ που μπορείς να εκτιμήσεις κάθε τι όμορφο που άλλοι προσπερνούν και εθελοτυφλούν, εσύ είσαι και αυτός που θα ζήσεις με περισσότερο συναίσθημα, είτε όμορφο, είτε άσχημο.

Το να νιώθεις, σε μία εποχή αναισθησίας, είναι σπάνιο. Γι’ αυτό και θα εκτιμηθεί από σπάνιους ανθρώπους. Μην περιμένεις, πως όλοι θα σε καταλάβουν και πως όλοι θα σε εκτιμήσουν, για τον τρόπο που σκέφτεσαι και το πόσο διαφορετικά αντιδράς σε καταστάσεις.

Η μοναδικότητα σου είναι εκείνη που θα σε απομονώσει σταδιακά από κάθε τι ανάξιο σου. Θα σε φέρει πιο κοντά στη μοναξιά και πιο κοντά στο χρυσό που έχεις μέσα σου. Έχεις έναν πλούτο μέσα σου, που δε μπορεί να συγκριθεί με τίποτα! Δώσε τον πλούτο σου, μοίρασε τον. Μα κράτα κάτι και για σένα. Κράτα αυτό το κάτι που είναι μέσα σου από τότε που γεννήθηκες. Αυτό το κάτι, που είναι εκεί για εσένα όταν κανείς δεν είναι. Αυτό το κάτι δεν έχει συγκεκριμένο όνομα.

Για ποιό λόγο γεννήθηκα; Ποίος είναι ο σκοπός μου πάνω στη γη; Τι με γεμίζει σαν άνθρωπο;

Όταν βρεις την απάντηση σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε θα έχεις βρει τον πλούτο σου. Βρήκες το ‘’κάτι’’ που σε κράτησε ζωντανό, όταν όλα γύρω σου κατέρρεαν. Αν το έχεις βρει λοιπόν, μην το αφήσεις ποτέ, μην το παρατήσεις. Αυτή είναι η εσωτερική σου δύναμη.

Γι’ αυτό λοιπόν, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, αλλά μπορεί να είναι κάτι άλλο πολύ πιο όμορφο από αυτόν. Κάτι, που δεν ήξερα πως χρειαζόμουν στην καθημερινότητά μου, και τώρα που το έχω φοβάμαι ξαφνικά μην το χάσω. Και αρχίζουν οι αμφιβολίες, και θολώνω, και βυθίζομαι σε έναν βούρκο συναισθημάτων. Όσο πιο πολύ βυθίζομαι, τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Γιατί νιώθω.

Κι αν δεν είναι, κι απογοητευτώ; Δεν θα απογοητευτώ. Ρίσκαρα σε κάτι, και στο μέλλον, δε θα πω «τι θα γινόταν, αν…» Μια ζωή δίχως ρίσκο και τόλμη, είναι μια ζωή μισή. Τόλμα, αγάπα, πίστεψε σαν να μην υπάρχει αύριο, ζήσε στον υπερθετικό βαθμό και όχι στον συγκριτικό.

Τόλμα πολύ, αγάπα πολύ, και πίστεψε πολύ. Ζεις πιο έντονα με αυτό το “κάτι” υπερβολικό… στον κόσμο σου. Υ.Γ. Δοκίμασε το.

Georgia G. Make – Up Artist