#Βήμα Ομορφιάς

Ο Αληθινός σου Εαυτός

Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο πραγματικός μου εαυτός; Ποιος είναι ο δικός σου; Ποιος ο δικός του; Αναρωτιέσαι ποτέ ποιος είσαι; Δεν εννοώ τι επάγγελμα κάνεις, ούτε εννοώ σε ποια κοινωνική τάξη ανήκεις με βάση το εισόδημα σου. Μπορείς όμως να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση; Ποιος είσαι…

Όταν γυρνάς σπίτι από τη δουλειά, από τη σχολή σου ή το σχολείο σου, πέφτεις κατευθείαν στο κρεβάτι εξαντλημένος από την καθημερινότητα κι εύχεσαι να ήταν όλα αλλιώς; Εάν η απάντησή σου εδώ είναι ναι, αυτό σημαίνει πως κάνεις κάτι με βαριά καρδιά. Με την πίεση που ασκείς στον εαυτό σου, χάνεις την ουσία. Χάνεις το δευτερόλεπτο που περνάει, καθώς εσύ έχεις το προνόμιο να αναπνέεις και να ζεις. Η ζωή δεν είναι μόνο ποτά, ξενύχτια, γλέντια και χαρές. Δε μπορείς να κάνεις Fast Forward τις δύσκολες στιγμές και τις άβολες καταστάσεις. Το να ζεις μόνο τα όμορφα της ζωής, είναι επικίνδυνο.

Σε έναν άλλο ιδανικό κόσμο, εάν τρώγαμε τα μούτρα μας, θα μπορούσαμε να γυρίζαμε πίσω το χρόνο. Κάθε φορά που κάναμε μια επιλογή που δεν μας άρεσε, θα την αλλάζαμε με μια επιλογή πιο ελπιδοφόρα. Όλα οδηγούν στην αρχική μας ερώτηση…

Αυτό που σε απαρτίζει σαν προσωπικότητα, είναι το τι σκέφτεσαι, και τι κάνεις στις καλές αλλά και στις άσχημες στιγμές. Συνήθως, λαμβάνουμε υπόψιν μόνο τα θετικά γιατί θέλουμε να αποβάλλουμε τα αρνητικά από το “σύστημα” μας. Αν είσαι πλούσιος, θα δανείσεις λεφτά με ευκολία σε έναν άνθρωπο με ανάγκη; Πιθανότατα ναι. Εάν όμως είσαι φτωχός, θα κάνεις το ίδιο πράγμα, ή νιώθεις ζήλια που κάποιος άλλος έχει περισσότερα λεφτά από εσένα; Το ίδιο ισχύει και για τα συναισθήματα, πέρα από τα υλικά αγαθά.

Βλέπεις έναν άνθρωπο να τρώει υγιεινά, να γυμνάζεται, να βγάζει το σκύλο του βόλτα, να περνάει χρόνο με την οικογένεια του, να δουλεύει… τον θαυμάζεις για αυτά. Όταν όμως βρίσκεσαι στην αντίθετη κατάσταση από ότι εκείνος, μήπως ο θαυμασμός μετατρέπεται σε ζήλια; Δεν λέω πως είσαι ζηλόφθονων, λέω όμως, ότι ο χαρακτήρας απαρτίζεται από πολλά κομμάτια ενός παζλ και όχι μόνο από ένα.

Στη πραγματικότητα, όλα αυτά τα μικρά ψεγάδια, καταρρίπτουν την τελειότητα και μας κάνουν αυτούς που είμαστε. Απλά, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα άτομα δίπλα μας, αυτά που θα τα βρουν “χαριτωμένα” και θα τα εκτιμήσουν. Θα μας δεχτούν γι’ αυτό που είμαστε, ακόμα και στις άσχημες στιγμές θα μας κάνουν να νιώσουμε αγάπη.

Δε θα μάθουμε ποτέ τον εαυτό μας, εάν δεν αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό σου.

Μια μέρα, αποτελείται από εικοσιτέσσερις ώρες. Αφιέρωσε δέκα λεπτά, μισή ώρα ή παραπάνω, για τον εαυτό σου. Αναλογίσου τι έκανες σήμερα, πως ένιωσες και γιατί. Σιγά σιγά, με αυτόν τον τρόπο, θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πράγματα για εσένα, πράγματα τα οποία ήταν μπροστά στα μάτια σου τόσο καιρό, και δεν τα έβλεπες γιατί επέλεγες να μην τα δεις. Εθελοτυφλούσες.

Εδώ έχουμε ένα πολύ φυσικό μακιγιάζ, το οποίο αναδεικνύει την φυσική ομορφιά, χρησιμοποιώντας μια τεχνική πολύ διαδεδομένη, το λεγόμενο strobing. Δεν χρειαζόμαστε πολλά υλικά, χρειαζόμαστε όμως λίγη υπομονή.

ΒΗΜΑΤΑ
-Ενυδατώνουμε καλά το πρόσωπο με μία ενυδατική κρέμα. -Τοποθετούμε περισσότερη ενυδατική στα σημεία που θέλουμε να γυαλίσουν πιο πολύ (ζυγωματικά).

-Τοποθετούμε μια πολύ μικρή ποσότητα makeup (άλλες φορές και καθόλου) και με ένα πινέλο με αραιές τρίχες, το απλώνουμε ομοιόμορφα στο πρόσωπο. 

-Έχουμε καθαρίσει τα φρύδια μας και τα χτενίζουμε προς τα πάνω. -Γυρνάμε τις βλεφαρίδες μας με eyelash curler. Τοποθετούμε ιριδίζον σκιά στο κινητό βλέφαρο, σε θερμή απόχρωση και την διαβαθμίζουμε καλά. 

-Προσθέτουμε λίγο ρουζ σε υγρή μορφή, για πιο φυσικό αποτέλεσμα. -Βάζουμε λιποζάν με λίγο χρώμα σε φυσική απόχρωση στα χείλη. -Προαιρετικά, εάν θέλουμε, τοποθετούμε λίγη καφέ μάσκαρα.

Georgia G. Make – Up Artist