#Βήμα Ομορφιάς

Πορσελάνινη Κούκλα


Μου πήρε καιρό να καταλάβω, πως η ευτυχία βρίσκεται στα χέρια μου. Κάθε τι ανθυγιεινό που κρατώ στη ζωή μου, την δηλητηριάζει. Κάθε τι καλό που κρατώ στη ζωή μου, την ομορφαίνει. Εδώ έχουμε ένα «μακιγιάζ» που μας δείχνει ένα άτομο παγιδευμένο από τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας. Μια ψεύτικη χαρά, ζωγραφισμένη, για να ξεγελάσει τους άλλους πως είναι καλά. Γιατί αυτό πιστεύει πως θέλουν να δουν οι άλλοι από αυτό. Ένα ψεύτικο όμως «είμαι καλά», δεν σημαίνει τίποτα, μπροστά σε ένα αληθινό «δεν είμαι καλά». Κι εμείς, φοβούμενοι μη δεν αρέσουμε, πιάνουμε τον εαυτό μας να προσποιείται «κάποιον» που δεν είναι. Γιατί μας είναι πιο εύκολο να προσποιούμαστε, καθώς, αν μας απορρίψουν, θα απορρίψουν αυτό που τους δείχνουμε, και όχι αυτό που είμαστε.

Είναι μία ασπίδα που βάζουμε στη καρδιά μας, ώστε να μην πληγωθεί. Έτσι όμως, δε θα γνωρίσει και δε θα αγαπήσει ποτέ κανείς τον πραγματικό σου εαυτό, αφού ποτέ εσύ ο ίδιος δεν έδωσες σε κανέναν την ευκαιρία να το κάνει. Ότι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, αρκεί να συνειδητοποιήσεις πως πρέπει να προσπαθήσεις Εσύ για να το αποκτήσεις, κάνοντας ό,τι μπορείς. Δε θα έρθει από μόνο του. Δεχόμαστε τα πράγματα και τη συμπεριφορά που πιστεύουμε πως αξίζουμε. Αν συνειδητοποιήσουμε το πόσο αξίζουμε, εσύ, εγώ, κι ο καθένας μας, θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε πότε κάτι μας αξίζει και πότε όχι.

Ο τρόπος που μεγαλώνει κάποιος κι οι εμπειρίες που βιώνει, μπορούν να στιγματίσουν τη μνήμη του και να επηρεάσουν δραματικά το χαρακτήρα του. Αυτό δεν ισχύει για όλους, γιατί όλοι μας διαφέρουμε. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι και τη στιγμή που πεθαίνουμε, οι ζωή μας είναι συνδεδεμένη με ζωές άλλων ανθρώπων. Θέλοντας και μη λοιπόν, επηρεάζουμε θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με τις πράξεις μας, τις ζωές τους. Αλλά μία καλή κουβέντα που θα βγει από τα χείλη μας, μπορεί να ομορφύνει την ημέρα κάποιου! Κι αυτός ο κάποιος, μπορεί μετά, λόγω της καλής του διάθεσης, να νιώσει ενθάρρυνση και ν’ αποφασίσει να πάρει ένα ρίσκο. Ένα ρίσκο που μπορεί ή όχι ν’ αλλάξει τη ζωή του, χωρίς τη δική σου επιρροή, είναι ένα ρίσκο που δε θα έπαιρνε ποτέ. Αντίθετα, μία αρνητική κουβέντα, μπορεί να αποτελέσει πηγή αποθάρρυνσης, και να τον σταματήσει από το να κάνει κάτι πολύ σπουδαίο για εκείνον. Κάθε τι μικρό η μεγάλο, μπορεί να αλλάξει την πορεία σου, αλλά και την πορεία των ανθρώπων που περπατούν δίπλα σου.

• Μην βιάζεσαι να τρέξεις και να περάσεις τους άλλους σε αυτή την πορεία.

• Μην κοιτάς μόνο να βγεις νικητής στην τερματική γραμμή.

Θυμήσου αυτό: Καθώς πορεύεσαι, ανάλογα με τις αποφάσεις που παίρνεις, «γεννάς» το μέλλον σου.
Συχνά, απογοητευόμαστε ή γκρινιάζουμε για πράγματα που νομίζουμε πως δε μπορούμε ν’ αλλάξουμε, αλλά στην πραγματικότητα, μπορούμε ν’ αλλάξουμε τα πάντα. Κι αν δεν μπορούμε αμέσως, κυριολεκτικά, μπορούμε αρχικά ν’ αλλάξουμε τα πάντα μέσα στο μυαλό μας. Αν δεν είσαι χαρούμενος με κάτι, βρες κάτι που να σε κάνει χαρούμενο. Έτσι πρέπει να σκέφτεσαι, όσο χρονών κι αν είσαι. Ποτέ δεν είναι αργά για την ευτυχία. Η ζωή είναι πολύ μικρή, είναι ένα σύνολο συναισθημάτων.

Μην απορρίπτεις τα όμορφα συναισθήματα, και κάνεις χώρο στη καρδιά σου για τα άσχημα. Δε ξέρουμε πόσος χρόνος μας απομένει πάνω σε αυτή τη γη. Γι’ αυτό, πρέπει να νιώθουμε όμορφα, και να μην παίρνουμε ό,τι έχουμε για δεδομένο. Τίποτα ποτέ δεν είναι δεδομένο. Όσο επαναπαύεσαι με το «μέτριο», μέτριο θα παίρνεις πάντα. Αναζήτησε ό,τι καλύτερο για εσένα. Κι αν ακόμη αργήσει, θα έρθει. Πρέπει να έρθει.

Georgia G. MakeUp Artist