#Αυτοβελτίωση #Uncategorized

Αλήθειες Αξιοπρέπειας

Κάποτε, οι αλήθειες του καθενός ήταν ανθισμένες, οι δρόμοι στρωμένοι ροδοπέταλα. Μετά ήρθαν τα ψέματα, πάγωσαν τις αλήθειες και τις άρπαξαν, τις έκλεψαν, αφού είχαν μεγάλη αξία. Ποτέ δεν έμαθα γιατί το ψέμα έκλεψε την αλήθεια. Για να την φορέσει ίσως, ως προσωπείο, και να ξεγελάει τον κόσμο τον καλό;
Υπέφεραν στα αρπακτικά οι αλήθειες, γι’ αυτό, ο Θεός δεν ξέρανε την αυθεντική τους πηγή. Τώρα, με χέρια γέρικα και χλωμά, στα 43 χρόνια συγγραφής μου, συγχωρώ, δεν έχω άλλη επιλογή, διότι αν έχω, θα στενοχωρηθεί η ψυχή μου. Βλέπετε… ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο. Όποια αλήθεια βγαίνει στο φως, το ψέμα πέφτει πάνω της να κάνει κακό. Δε τα καταφέρνει όμως πολύ, παρότι μαζεύει γήινα εύσημα, αφού το σκοτάδι φοβάται το φως και στα έγκατα επιστρέφει.

Ψέμα και προδοσία δεν έχουν όρια, μην προσπαθείς να καταλάβεις το γιατί. Ξανακέρδισε τη λάμψη σου, σ’ ένα Σύμπαν που ο Δημιουργός του βλέπει τα πάντα. Οι αξιόλογοι της καρδιάς και ζηλευτοί του σύμπαντος, υποκλίνονται στην αγάπη, και ζωγραφίζεται η αύρα τους, με χρώματα ίριδας.

Στην αντίπερα όχθη, τα θανάσιμα συμφέροντα σκορπούν την εκμετάλλευση ύπουλα και βίαια. Ύπουλα, για να μην τα υποψιάζεται κανείς, και βίαια, για να συντρίβουν ό,τι αντιστέκεται. Ο στόχος όμως της αφύπνισης που έχουν οι Αετοί, τρέμει τους θανάσιμους.

Σύμφωνα με την κοινή λογική, κάθε στόχος έχει πιθανότητες επιτυχίας και πιθανότητες αποτυχίας. Και εδώ είναι το παράδοξο: Η πνευματική λογική, έχει ατελείωτες πιθανότητες επιτυχίας, με ορατό αποτέλεσμα στο ανθρώπινο πεδίο, ενώ διαδραματίζεται σε αόρατο πεδίο.

Όποιος κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν πέρασες, στράγγισε όσα έζησες, κράτησε τα διδάγματα των εμπειριών και στόχευσε στη νέα σου εξέλιξη. Λούσου στο απόσταγμα της Αναγέννησης. Έχεις μετά ν’ αντιμετωπίσεις δύο διαστάσεις μαζί, όχι μία: τη γήινη που πάντα αντιμετώπιζες, και την αγία ενεργειακή. Και να θυμάσαι: Είμαστε καλή ενέργεια, μόνο με θετική διάθεση. Όλα τ’ άλλα είναι κενό, και το κενό άρνηση, που σκορπίζεται γύρω μας, σε ό,τι λέμε, σε όποιους λέμε, σε ό,τι ακούμε. Αλλά και η θέληση να δοκιμάσουμε, είναι επιτυχία. Οι σπουδαίοι δυναμικοί των αιώνων, μαγνήτισαν το όραμα, και μόνο με τη σκέψη ν’ ανακαλύψουν τη δύναμή τους, πόσο μάλιστα, όταν μιλάμε για Θείο Όραμα.

Όσο τ’ αστέρια φωτίζουν τη γη, ο χρόνος είναι με το μέρος σου. Εναρμονίσου στις αναζητήσεις της ψυχής, και ζήσε θαυμαστές αλλαγές στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή. Μπορείς, είσαι ικανός. Ο δυναμικός τρόπος ζωής της Δημιουργικής Σταδιοδρομίας, δεν αναγνωρίζει την ανικανότητα.

Δυστυχισμένος; Απογοητευμένος; Μην σου πάρει τον αέρα το αποπνιχτικό συναίσθημα της θλίψης, γιατί δε θα μπορείς ν’ ανασάνεις. Όλα έχουν ένα όριο, που αν το περάσουν, χάνεται η λογική κι η σκέψη ζαλίζεται. Άρπαξε το μέλλον σου και τη νίκη σου στην ιερή τους βάση, μην απομακρύνεσαι.

Η ομορφιά της ζωής, είναι η Πραγματικότητα των αληθινά επιτυχημένων ανθρώπων, δηλαδή των ευτυχισμένων. Παγκοσμίως επιστημονικά αποδεδειγμένο, ο καθοριστικός ρόλος της Θετικής Σκέψης. Η θετική σκέψη, συνηγορεί σ’ έναν οραματισμό που δεν προέρχεται από δικές μας συνειδητές προσπάθειες, τον Αυθεντικό Οραματισμό. Η στέγη της αξιοπρέπειας, είναι η αναγνώριση της ιερότητας της ζωής. Συνεπώς, οι αλήθειες των ανθρώπων, έχουν αξία μόνο όταν ενώνουν με την αξιοπρέπεια, κι όχι απλά με κάποια γεγονότα, ως συνυφασμένες με αυτά.

Καλώς ήρθες λοιπόν, υπέροχε Οραματιστή, στη Δημιουργική σου Σταδιοδρομία. Άκου το καμπανάκι, κάθε που η σκέψη, σου κλείνει την πόρτα κατάμουτρα, και λέει, «άσε με τώρα, μπλόκαρα, δε μπορώ να κάνω τίποτα». Με κάθε ‘’όχι’’, το καμπανάκι ακούγεται, τα μάτια ανοίγουν, τεντώνουν τ’ αυτιά, κι η σκέψη έρχεται στα συγκαλά της. Αφύπνιση. Αναλαμπή ευτυχίας, σπίθα ενθουσιασμού, ανακούφιση. Κείνη τη στιγμή, πες, «θα μείνω εδώ, σε αυτή την κατάσταση». Πάρε τη στάλα και κάνε την ωκεανό.

Έφη Πασχάλη