#Αυτοβελτίωση

Ανθρώπινο Λογισμικό

Ο τρόπος ζωής της Δημιουργικής Σταδιοδρομίας, συνεχόμενη άσκηση εισόδου στην θετική ροή, αφορά όλους τους τομείς, σε ό,τι μας ενδιαφέρει να γίνουμε, να αποκτήσουμε, να προσφέρουμε.

Κάθε ”τώρα” είναι χρόνος αποφάσεων, δράσης, και τόλμης. Η συμβολή μας στην Αυτοβελτίωση, γίνεται με βάση τη Θεμελιωμένη Λογική (ορολογία του βιβλίου ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ), δεν έρχεται από μόνη της η αυτοβελτίωση, συμβάλλουμε. Η παραμόρφωση, βέβαια, της αγνής – θεμελιωμένης λογικής, από εμπειρίες και καταστάσεις που διαχειριζόμαστε αγχωμένα ή εγωιστικά, είναι εντελώς άλλο θέμα. Η άνοδος για την οποία μιλά η Δημιουργική Σταδιοδρομίας, έχει κεντρικό άξονα τη δράση, τις δοκιμασίες, και τα νικηφόρα περάσματα απ’ τις αμφιβολίες. Αυτός ο άξονας, είναι ρυθμισμένος όπως ένα λογισμικό. Επιπλέον, έχει δύναμη να ξεχωρίζει τις καλές δυνατότητες από τις επιβλαβείς. Η συμπεριφορά μας, αποτελεί, ταυτόχρονα, δεύτερη κινητήριος δύναμη και έλκει καλές ή άσχημες καταστάσεις.

«Από την Κορυφή που η αετίσια σου ταπείνωση ονομάσει μικρή, θα έχεις την καθαρότερη θέα που είχες ποτέ». (Αποσπ. του βιβλίου ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ).

Η Δημιουργική Σταδιοδρομία είναι κόμβος που χτίζουμε τη ζωή μας. Ο Τρόπος Σκέψης είναι η ενέργεια που επηρεάζει καταστάσεις κι η ενέργεια που επηρεάζεται από καταστάσεις. Κάθε κατάσταση αλλάζει, όταν αλλάζει το παρασκήνιό της. Νιώθουμε, ξεκαθαρίζουμε, βάζουμε στόχους. Εκτιμάμε το χρόνο, εκτιμάμε τη ζωή, αποφασίζουμε, πράττουμε. Πάνω απ’ όλα, το αίμα κυλά ήρεμο στις φλέβες. Η αύρα του δυναμισμού, θωρακίζει την ψυχραιμία, μέσω της υπομονής και της θείας εμπιστοσύνης. Η ελευθερία στα όρια του σεβασμού, δεν ντροπιάζει τη σκέψη, δεν μας κάνει γελοίους. Ωστόσο, η παύση της αναδρομής σε άσχημα γεγονότα, αναζωογονεί το παρόν γιατί το ξεκουράζει.

ΕΠΙΠΕΔΑ

Έξοδος 1η: Επίγνωση του Προορισμού
Έξοδος 2η: Στόχοι εν δράσει

Όταν αγαπήσεις το πρώτο σου σκαλί, τα φτερά σου θα κατακτήσουν κορυφές

Ξεκαθάρισε το πρώτο βήμα: να προχωρήσεις! Μην αιωρείσαι στη θλίψη. Μόνη ασφαλής διέξοδος, η γνωριμία σου με το Θεό, μυστήρια κι ανεξήγητη. «Ήρθα», πες Του. Λες να μη σε δει; Λες να μη σε ακούσει; Αφού όλα τα βλέπει, όλα τα ακούει. Καμιά αμφιβολία μην έχεις. Είσαι ένα από τα άπειρα δημιουργήματά Του. Ωστόσο, τόσο εκλεκτό δημιούργημα. Πίστεψέ το. Αφού είμαστε παιδιά Του, δεν είμαστε αρχοντόπουλα; Μην μπεις όμως σε άβατους δρόμους και ψάχνεις να εξηγήσεις τα μυστήρια θαύματα που θα αρχίσουν στην πορεία να σου συμβαίνουν. Μην ανακατευτεί το εγώ σου σε αυτά και τα μετονομάσεις «επιτυχίες αποκλειστικά δικές σου και των έξυπνων τάχα τρόπων που κινήθηκες», γιατί δίχως φώτιση τίποτα καλό δεν κινείται. Μήτε είναι δική σου και δική μου δουλειά η επιβράβευση. Όσο πιο αμόλυντος ο Εαυτός σου από έπαρση, τόσο πιο δυναμικά νιώθεις στην ασφαλή διέξοδο, την απελευθέρωση.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχει ανθρώπινη κυριαρχία στο ”όλον”. Ούτε η πνευματική πυξίδα φτάνει στο όλον. Απλά, γίνε Αυθεντικός και μπες στον κόσμο των Αετών

Πνευματικά Ύψη & Επιτρεπτά όρια

• Χρυσή ενέργεια: Η στιγμή που κάνεις πολλά και καλά. Και να θυμάσαι… «Από την Κορυφή που η Αετίσια σου ταπείνωση ονομάσει μικρή, θα έχεις την καθαρότερη Θέα που είχες ποτέ».

• Οι πνευματικοί θησαυροί ενεργοποιούνται σε καρδιά και λογική, με τη θεία επικοινωνία. Τότε, τα χαρίσματα λαμπυρίζουν σαν αστέρια.

• Επειδή όμως, κάθε εξέλιξη έλκεται από τη συμπεριφορά και το είδος της σκέψης που συνοδεύει την επιθυμία, η αλλαγή συμβαίνει πρώτα ενεργειακά. Εκεί ακριβώς, οι ανυπόμονοι, πεπεισμένοι ότι άδικα περιμένουν, τα παρατούν. «Μα όταν ο Θεός υπογράφει, δεν παίρνει πίσω την υπογραφή Του, δεν αναιρεί τον Λόγο Του», όπως πάντα τόνιζε ο Πνευματικός μου Πατέρας Στέφανος.

Κανένα όμορφο μέλλον δεν φτιάχνεται προσπερνώντας το παρόν και τον χρόνο του. Κάθε «τώρα» είναι η ευκαιρία. Μην αναβάλλεις για ένα άγνωστο αύριο, την τόλμη σου να επιβληθείς σήμερα σε ό,τι σε εμποδίζει να ζεις. Από τα μεγαλύτερα εμπόδια, η εμμονή στην αμφιβολία. «Αν έτσι; Αν αλλιώς; Κι αν δε γίνει;», καταλήγοντας στο “ξέρω πως δε θα γίνει”.

Η αετίσια Κορφή, είναι το πρώτο σου σκαλί. Κανείς δεν πατάει κει πάνω με κλεισμένα και τεμπέλικα φτερά. Σε τόσο δύσκολες εποχές, ένας λόγος παραπάνω, ν’ αφήσεις τον εαυτό σου ν’ ακολουθήσει τη ζωή που θα μπορούσες να φανταστείς σε εύκολες εποχές! Στοχάσου πάνω σε αυτό.

Γίνε πολύτιμος για εσένα και τη Χώρα σου.

Δημιουργία και Σταδιοδρομία, συναντιούνται στην ένωση των άυλων ενεργειακών τους δυνάμεων. Οι προσπάθειες ανόδου, φιλτράρονται τέλεια στην ιερή Σύνδεση με το Θεό, όταν ζητήσεις την επίβλεψή Του. Η εξολοκλήρου εμπιστοσύνη στη Θεία Πρόνοια, σε πλημμυρίζει Φως, κι όλα τα ανακατεμένα πράγματα στη ζωή σου μπαίνουν σε σειρά.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στις δοκιμασίες για την εσώτερη, αρχικά, ενδυνάμωσή σου, προσπέρασε τις ακραίες ευαισθησίες που εγκλωβίζουν τη μοναδική σου ζωή. Στον πόνο, επαναστάτησε. Αξίζει να ζεις κανείς, μόνο και μόνο επειδή νιώθει κάτι: Τον Αγώνα.

Τα παιδιά της Δημιουργικής Σταδιοδρομίας, είναι πολύτιμοι άνθρωποι, γιατί νιώθουν πολύτιμη τη ζωή.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σύγχρονοι δούλοι; Κοινωνίες με πρόσωπο χλωμό; Μία είναι η λύση: Άλμα ευσυνειδησίας με ένωση των αετίσιων δυνάμεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αξιοπρέπεια, υπό την επήρεια μιας νέας Πολιτικής, που υπηρετεί Αξίες, Παράδοση, Ιδανικά. Ανασταίνεται ο λαός. Στην αντίπερα όχθη, οι διπρόσωποι νάρκισσοι, με μάτια θολά στο κενό, ό,τι αγγίζουν το πετάνε στους δρόμους, κι εξαφανίζονται να συνεχίσουν τη ζωή τους. Μάθε να φτιάχνεις τη δύναμή σου, Αετός εσύ, απελευθερώσου! Βγες απ’ τα λόγια. Λόγο να έχεις. Τα ανεύθυνα λόγια όταν λείψουν, οι τσαρλατάνοι θα βγάλουν τα προσωπεία τους γιατί θα τους καίνε. Φωτιά η υποκρισία. Άθαφτοι το θάνατό τους ζουν, και είδηση δεν παίρνουν.

Έφη Πασχάλη