#Αυτοβελτίωση

Μάθε να βάζεις Στόχους

Όταν επιβάλλεσαι στον ασύχαστο νου, θεραπεύεσαι από ανούσια δηλητηριώδη ερεθίσματα. Νίκη, που υπολογίζει την ψυχή και της δίνει τον λόγο. Ποτέ δε θα μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα παρασκήνια των δοκιμασιών, κυρίως όταν εισβάλλουν αναποδιές ακόμη και σε πνευματικές ζωές, αδιαμφισβήτητα όμως, Θεός τις επιτρέπει.

Η ζωή είναι ροή, αδιαλείπτως ζητάει να είμαστε ενεργοί σε νέες επιθυμίες και πραγματικότητες, κι Εκείνος να σχεδιάζει τον χάρτη μας. Όσο κι αν στοχεύουν, στην αλλοίωση της ανθρώπινης φύσης, οι θανάσιμοι κυρίαρχοι της γης ή κοντινοί μας θανάσιμοι, τα πνευματικά φτερά είναι ο Άσσος που ποτέ δε θα δουν τα κλειστά τους μάτια, ξέρουν όμως ότι υπάρχει και τον φοβούνται. Έχεις φτερά. Αν δεν έχεις, θα τα φτιάξουμε μαζί, Τώρα. Ζήσε τις Νέες Αρχές της Δημιουργικής Σταδιοδρομίας, που εντοπίζουν το πρόβλημα και προχωρούν στην πιο άμεση λύση που θα μπορούσες να έχεις, ξεκινώντας απ’ τα ενεργειακά βάθη, και φτάνοντας στη θετική έκβαση, την καλύτερη για εσένα.

• Η καρδιά καλείται να παίξει το ρόλο μιας ανθρωπιστικής πηγής στις υποχρεώσεις της ψυχής. Κανένα μέλλον δεν φτιάχνεται, προσπερνώντας το παρόν και τον χρόνο του. Η πίστη στην υλοποίηση, κάνει την επιθυμία «Στόχο». Στόχος είναι η ανάγκη που έχουμε για δημιουργία. Ο άνθρωπος είναι προορισμένος να δημιουργεί.

• Τόλμησε να κάνεις όνειρα, μαζί με τις πραγματικότητές τους. Στοχάσου σε αυτό. Η εξέλιξη που ζητάς, έλκεται από τη σκέψη σου, τ’ αποτέλεσμα έλκεται από το είδος της σκέψης.

• Η πίστη στην υλοποίηση, κάνει την επιθυμία Στόχο. Στόχος είναι η ανάγκη που έχουμε για δημιουργία. Η αισιόδοξη διάθεση είναι καλός αγωγός επιτυχίας, γιατί ο στόχος από τη φύση του είναι ανάγκη αισιόδοξη.

• Θα πετύχεις και θα ευτυχήσεις, φτάνει να ζεις να πράττεις και να στοχεύεις από αγάπη, με αγάπη και για αγάπη. Είναι Νόμος. «Κι όταν έρχεται η αμφιβολία να σου ζαλίσει το μυαλό, και να σε κάνει να τα παρατήσεις και να πιστεύεις σε αυτή, ξεκίνα αμέσως την ανάκριση… Ρωτάτε την κάθε που θα θελήσει ν’ αφανίσει κάτι, τι άσκημο τού βρίσκει. Ζητάτε της αποδείξεις» θα πει ο Rilke στα “Γράμματα σε ένα νέο ποιητή”. Ενώ «οι αρνητικές πεποιθήσεις, δεν είναι τίποτε άλλο από πεποιθήσεις, κι όχι γεγονότα» θα πει η Julia Cameron.

• Η αμφιβολία, έλκει ταχύτατα αυτό που δε θέλουμε να συμβεί. Μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος μια υπεύθυνη θέση σ’ έναν φοβισμένο; Δώσε μόνος σου την απάντηση!

• Μάθε να βάζεις στόχους, μάθε να είσαι δυνατός. Ανακάλυψε τα εφόδια μέσα σου. Σκέψου θετικά. Και ξανά ρωτώ: «Έχεις κάτι να χάσεις;» Στοχάσου σε αυτό.

Να χαίρεσαι, κι ας μην έχει ακόμη υλοποιηθεί ότι περιμένεις. Και τι άραγε είναι η υλοποίηση; Η Δημιουργική Σταδιοδρομία υποστηρίζει τη δράση στον εσώτερο κόσμο, και τη συγκαταλέγει στα ανώτατα γεγονότα, άκρως καθοριστική σε σώμα και ψυχή, που δε συγκρίνεται μ’ οποιαδήποτε άλλη δράση στον γήινο κόσμο. Δεν είναι λοιπόν «γεγονός» μόνο η επιτυχία στην εργασία, μια καλή γνωριμία ή η ευτυχία στη σχέση σου, πόσο μάλιστα αν δεν τα έχεις όλα αυτά. Θα περιμένεις να τ’ αποκτήσεις για να χαρείς; Όχι.

Νιώσε χαρά για την ίδια τη ζωή! Πες… «Είμαι χαρούμενος γιατί ο Θεός επέλεξε να γεννηθώ. Δεν είμαι ασήμαντος. Είμαι σημαντικός γιατί φτιάχτηκα από τα χέρια Του. Τη συντήρησή μου όμως, την ανέθεσε σε εμένα. Μου έδωσε ελεύθερη βούληση, κι εκεί τα χαλάω. Παρασύρομαι, δε την περνάω απ’ τα ιερά φίλτρα, ώστε να ξέρω ότι δε θα με διαψεύσει η επιλογή μου». Πολλοί σκοντάφτουν σε αυτό το σημείο. Η δράση όμως στον εσώτερο κόσμο, συμμαζεύει την ελεύθερη βούληση που για όλα λέει πως φταίει η ζωή, και πολύ απλά, την κάνει υπεύθυνη.

ΟΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ: Το μυαλό ψάχνει τρόπους υλοποίησης δίχως πίεση, η διαίσθηση συνεργάζεται στην εξεύρεση τρόπων, η σκέψη υποστηρίζει το θετικό της πεδίο. Ναι στην υπομονή, όχι στα αυτοκαταστροφικά άλματα. Ναι στη συνεργασία, όχι στον κακό ανταγωνισμό. Ναι στη ζωή, όχι στη μιζέρια. Προχώρα μπροστά, κάνε κάτι. Αγωνίσου σκληρά, γίνε κάτι. Μην σταματάς. Νόμος του Σύμπαντος: Η ροή σε θέλει αεικίνητο. «Η φραγή στη γλώσσα της σαρκός, συντάσσει τη Νέα Προσευχή. Ο χάρτης που ξεδιπλώνει αυτή η προσευχή, οδηγεί στην Πνευματική Πύλη. Όσο το υψηλό χρέος μεγαλώνει, τόσο η απόσταση γης και ουρανού μικραίνει και κινείσαι απερίσπαστος». Απόσπ. Ο Άγιος Νεκτάριος της Αιγίνης άνοιξε τα μάτια Του – Ομολογία».

Είναι σπουδαίο: Να διψάς για ζωή, υποστηρίζοντας το θετικό της πεδίο. Ν’ ανοίγεις δρόμους στη δράση, δίχως να σπαταλάς ενέργεια σε εμμονές που νομίζεις ότι είναι σκέψεις σοβαρές. Τ ίδια και τα ίδια. Φύγε από τα ίδια! Ν’ απολαμβάνεις το θαύμα της πίστης, ότι θα τα καταφέρεις, μ’ ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ: Μαχητική ορολογία, τα μηνύματα της οποίας, ξυπνάνε τη λογική που αδρανεί λόγω τοξικών σχέσεων με τον εαυτό μας και τους άλλους, παραμερίζουν τις υπερευαισθησίες που εμποδίζουν τις επιθυμίες να γίνουνε Στόχοι, κι ως έννοια ευρύτερης δράσης, άριστα προστατεύει μία Κοινωνία απ’ τις αρνητικότητες που αλλοιώνουν την ενότητά της. Τρόπος ζωής, αντίστοιχος με τον «δυναμικό τρόπο ζωής» του Skip Ross, τον οποίο, καθιέρωσε ακόμη και σε παιδικές κατασκηνώσεις, και παρουσίασε παγκοσμίως με το συγγραφικό του έργο και ομιλίες.

ΑΡΜΟΝΙΑ: Πετυχημένος χωρίς ψυχική γαλήνη, ή φωλιασμένος στις αποτυχίες νομίζοντας ότι είσαι ήρεμος; Τι από τα δύο θα διάλεγες; Δύο θλιβερές εικόνες. Μη μπερδεύουμε την επιτυχία με την ένταση του άγχους, και την ταπείνωση με την αποτυχία. Ο Θεός θέλει τα πλάσματά Του δυναμικά και σεμνά, όχι άβουλα και μαζεμένα στο κουκούλι τους.

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑ: Η αναβίωση της Πνευματικής Λογικής, καταρρίπτει τη λογική της έπαρσης και των θανάσιμων συμφερόντων. Ειδάλλως, άφρονες πορευόμαστε, πιάνοντας απλά μια θέση στο σύμπαν και προσβάλλοντας το θαύμα της ζωής.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ: Συμβάλλει και σε στρατηγικές επαγγελματικής ανόδου, αφού έχουν προηγηθεί στόχοι εσώτερης ανόδου. Ηθικές Αρχές και Αξίες, αγγίζουν τον κεντρικό πυρήνα της σκέψης, με τη μεγαλύτερη στρατηγική επιτυχίας, Ορθολογική, Διαισθητική, Ενεργειακή, σε όλους τους τομείς, Προσωπικό, Επαγγελματικό, Ερωτικό, Πνευματικό, Πολιτικό, Κοινωνικό. Άσκηση Ψυχαγωγίας, δες το έτσι, προκειμένου να ξεκινήσεις. Μην καθυστερείς όμως. Έχεις κάτι να χάσεις δοκιμάζοντας;

Έφη Πασχάλη