#Αυτοβελτίωση

Μια Ανάσα στα θεμέλια της ζωής

Από το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, τη διαχείριση του Love News, τη Websitesection, όλους τους συνεργάτες μας κι εμένα προσωπικά, εγκάρδιες Ευχές για παγκόσμια Υγεία, Ευτυχία, Χαρούμενα Γεγονότα, Χαρούμενα Νέα.

Θερμές ευχαριστίες, στον αείμνηστο Μέντορά μου, επιστήμονα, επίτιμο Πρόεδρο της Χριστιανικής Δημοκρατίας και παλαίμαχο καταξιωμένο Δημοσιογράφο της Εφημερίδας ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, Μανώλη Μηλιαράκη, που με υπευθυνότητα και Όραμα, έκοψε την κόκκινη κορδέλα για την πρώτη επίσημη είσοδο στο Love News.

Θερμές ευχαριστίες, στον πρώτο τηλεοπτικό Συνεργάτη μου, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπανικόλα, που επίσης η εμπιστοσύνη του κόβει την κόκκινη κορδέλα για την είσοδο στο Love News, με Ευχές και πολύτιμες Οδηγίες Προσφοράς και Εξέλιξης.

Το Love News, ταγμένο στην ποιοτική Ενημέρωση, λιθαράκι Αναγέννησης, ανοίγει την πόρτα του στους οπαδούς της αξιοπρέπειας, λέγοντας «όχι» στη θλιβερή εικόνα της ανθρωπότητας, που τα ματωμένα της όρια ακροβατούν στην αγωνία της στέρησης των δικαιωμάτων και της ζωής. Αποφάσεις συντριπτικές, περνούν κάθε ανθρώπινο και κάθε απάνθρωπο πλέον όριο, αφού σπάνε φτερά και θανατώνουν ζωές, με πρόσχημα την ηγετική τους δύναμη σε διάφορες μορφές. Ασφυκτιούν οι καρδιές των πολιτών ολόκληρου του πλανήτη, στα σκιαγμένα τους όνειρα, κι ανάμεσά τους, κάποιοι Αετοί, συνεχίζουν ακούραστοι να τους προστατεύουν όσο μπορούν. Ένας τέτοιος Αετός, είσαι Εσύ Αναγνώστη του Love News.

Το Love News, χαράσσει τη Γραμμή του αποκλειστικά με Οραματιστές της αγάπης.

Το Love News, βρίσκεται απέναντι στους βέβηλους, που αναίσχυντα σπάνε τα ιερά θεμέλια της Ιστορίας και της Παράδοσης. Ανθρωποειδή, που πνίγουν την Πρόοδο στα γρανάζια των άπληστων συμφερόντων τους. Κτήνη, εμπλεκόμενα στη ροή της Προσωπικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, μυαλά παράφρονα εις το κεφάλι τους μέσα, και πάνω από το κεφάλι τους, και γύρω από το ανθρωπόμορφο σώμα τους, με ανατριχιαστικά γλοιώδη αύρα, ανοίγουν καθημερινά, τάφους για αγνούς και αθώους, με τρόπους που καμία υγιή λογική δεν μπορεί να διανοηθεί.

Love News. Δύσκολος ο δρόμος μας…

Ποιά Νέα Αγάπης θα συντάξει η καρδιά που χάνει τον χτύπο της; Ποιά Νέα Αγάπης θα συντάξει η γλώσσα η δημοσιογραφική που ψάχνει την ελευθερία της; Ποιός θα μπει στις φωτιές, ν’ αρπάξει την τελευταία ελπίδα και να φτιάξει απ’ τις στάχτες ένα καλό Νέο; Για ποιά Νέα Αγάπης θα μιλήσουν οι νέοι μας; Από ποιά Νέα Αγάπης θα εμπνευστούν οι Καλλιτέχνες μας; Τι νέα αγάπης λαχταράνε οι Επιχειρηματίες μας, όταν, κάθε που ξημερώνει, νέες λαχτάρες εμποδίζουν τη δράση τους; Τι νέα αγάπης ζωντανεύουν τη διάθεση για εργασία σε όλους τους εργαζόμενους; Τι νέα αγάπης βοηθάνε τους άνεργους; Τι νέα αγάπης θ’ ανακαλύψουν, θα ισορροπήσουν και θα πραγματώσουν οι επιστήμονες ήρωες Γιατροί μας, στον Αγώνα τους να σώζουν ζωές, όταν κι εκεί ακόμη, το θανάσιμο θράσος καταργεί τον ίδιο τον Ιπποκράτη και εμπλέκεται στο ιερό τους Έργο;

Η παγκόσμια τοξική πολιτική και οικονομική πυραμίδα, δηλητηριάζει ό,τι ωραίο ανθίζει. Θεός να λυπηθεί την τραγική τους ηγεσία. Θεός να λυπηθεί την κατάντια, την αθεΐα, την έπαρση, τις τραγικές ζωές τους. Ως και τα γνωστά διπλωματικά ψεύτικα «θα», σταμάτησαν, γιατί τους είναι πιο εύκολη η σιδερένια και άμεση εισβολή.

Βάσει όλων των παραπάνω, όντως… δύσκολος ο δρόμος μας. Πού θα βρεθούν Νέα Αγάπης μες σε τόσους θανάτους; Πώς θα φτιαχτούν με χέρια υποταγμένα, και θα ηχήσουν στην ελληνική και στην αγγλική, και σε κάθε γλώσσα, μεταφέροντας χαρά; Άπιαστο όνειρο, ίσως; Όχι. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», με αυτό γαλουχήθηκα. Μα ποτέ δεν έμαθα με ποιον τρόπο πεθαίνει η ελπίδα, γιατί δεν ήθελα να μάθω. Γνώση βαριά για εμένα, την απωθούσε η καλή μου διάθεση, μην τρομάξουν τα φτερά μου και διαλυθούν, μαδημένα… πριν ακόμη ανοίξουν. Ήθελα μια καλή εικόνα να έχω για αυτή τη συγκεκριμένη ελπίδα. Γιατί, αν μια μέρα τη χρειαζόμουν επειγόντως, για να χτίσω μια νέα πραγματικότητα και να επιβιώσω, θα με επηρέαζε η ιδέα ότι δε θα την έβρισκα. Γι’ αυτό τη διατήρησα. Τώρα καλούμαι να πιστέψω πως η ελπίδα έχει εχθρούς;

Μια ανάσα στα ιερά θεμέλια της ζωής, Άνθρωποι και Συνάνθρωποι, μη διστάζετε να υπερασπίζεστε τις ισχυρές ηθικές σας Αρχές και Αξίες. Η συμμετοχή όλων, στη νέα δύναμη της ποιοτικής Ενημέρωσης, το Love News, ανοίγει Πορεία στο Φως. Σπουδαίο να ελπίζεις, να στοχεύεις, να πιστεύεις. Ήρεμη φλόγα, στο καντήλι της ζωής, το πνεύμα που αναπαύεται στην αλήθεια Του. Κόσμος άυλος ο κόσμος των Οραματιστών, Άνωθεν σταλμένος, θα νικήσει. Αδιαμφισβήτητα, η πνευματική ζωή ήταν και είναι ο πιο ισχυρός μαγνήτης δύναμης. Αξίζει λοιπόν να εκπαιδεύσουμε το εγώ μας στην Αυτογνωσία, για να λάβουμε φως αυτοπεποίθησης και σμαράγδια τόλμης.

Έφη Πασχάλη