#Αυτοβελτίωση

Κωνσταντίνος Παπανικόλας, για το Love News

Αφιερώνω στο Love News και στον Αληθινό Άγνωστο Άνθρωπο που υπάρχει σε όλους Μέσα μας. Αγαπημένοι μου, φίλες και φίλοι, αναζητητές μιας νέας ανθρώπινης ζωής, όπως και στον Ηρακλή, έτσι και σε μας μπροστά μας, χάριν της ελευθερίας μας, υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο δρόμος της Αρετής (οικολογική ζωή – κοινωνική δράση), και ο δρόμος της Κακίας (αφύσικη ζωή – αδράνεια). Εμείς οι λογικοί άνθρωποι, ας ακολουθήσουμε με Τόλμη κι αποφασιστικότητα τον δρόμο της Αρετής, τον δρόμο της Οικολογίας, της Προσωπικής και Κοινωνικής Ευημερίας. Εμείς, τι παράδειγμα είμαστε; Απαιτείται αυτοέλεγχος και αυτοδιόρθωση, για να υπάρξει κοινωνική Σωτηρία και Πρόοδος!

Την ευτυχία, την ανακαλύπτουν και τη ζουν όσοι είναι υγιείς και αγαπούν ανιδιοτελώς. Συνήθως αγαπάμε μόνο τους καλούς ανθρώπους. Τους κακούς τους κατακρίνουμε, τους μισούμε. Έτσι όμως η ζωή μας γίνεται άχαρη. Τις αλήθειες αυτές διδάσκει σήμερα και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο έκανε έρευνες από το 1938 έως το 2015 (77 χρόνια), σε 724 άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με τα εξής πορίσματα:

– Μην ζητάς να παίρνεις μόνο. Δώσε, βοήθησε χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση.

– Έχε άριστες σχέσεις με όλους. Μην καταδικάζεις, μη μισείς.

– Αγάπα έμπρακτα. Αυτό είναι η Ευτυχία!

Τις ίδιες αλήθειες διδάσκουν και όλοι οι σοφοί σε όλες τις Χώρες του κόσμου. Ο Σωκράτης είπε: “Κανένας άνθρωπος δε θέλει να είναι κακός, γιατί ο κακός βλάπτει και τον εαυτό του. Κανένας όμως λογικός άνθρωπος δε θέλει να υποστεί ο ίδιος κακό.” Επομένως, την κακία τη γεννά η άγνοια. Γι’ αυτόν τον λόγο, τους κακούς δεν τους καταδικάζουμε, δεν τους μισούμε, δεν τους σκοτώνουμε, αλλά τους βοηθάμε να γνωρίσουν την αλήθεια να τους μεταμορφώσει σε καλούς.

Επίσης, τις ίδιες αλήθειες διδάσκουν και όλες οι θρησκείες. Ο Χριστός από τον Σταυρό Του επάνω είπε: “Πατέρα μου, συγχώρεσέ τους, δεν γνωρίζουν τι πράττουν. Ο δε Μωάμεθ, κήρυξε: Η αντιμετώπιση του κακού με το κακό, είναι 3 φορές κακό.” Και ο Βούδας, μας διδάσκει την αταραξία της ψυχής. Αγάπη: Το παν.

Προσοχή S.O.S: Αγάπη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχόμαστε τις αδικίες των άλλων. Αντίθετα, πρέπει να εργαζόμαστε συστηματικά για την εξάλειψη της αδικίας, πάντα όμως με έναν όρο: Να έχουμε αγάπη στην καρδιά μας για τους κακούς, και όχι μίσος. Το μίσος, μάς δένει με τα πρόσωπα που μισούμε με ατσάλινα δεσμά. Η αγάπη, λύνει τα δεσμά αυτά και μας ελευθερώνει.

Στα δύσκολα χρόνια της ζωής μου, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να εργαστώ για πάντα, με όλες μου τις δυνάμεις, για την κοινωνική απελευθέρωση, και μέχρι σήμερα, δεν σταμάτησα ούτε μία στιγμή να αγωνίζομαι για την πραγματοποίηση του ιερού αυτού του σκοπού. Μήπως και εσείς αντιμετωπίσατε παρόμοιες δυσκολίες και βαρύνεστε με το ίδιο χρέος; Αν ναι, τι πράξατε μέχρι σήμερα;

Από εμάς περιμένει η κοινωνία την αναμόρφωσή της. Δράστε τώρα, σώστε την ψυχή σας. Μη σκεφτείτε “γέρασα”. Για όσους έχουν ιδανικά και εργάζονται για την πραγματοποίησή τους, δεν υπάρχουν γεράματα. Η κοινωνική δράση ξανανιώνει.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να δράσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά. Από εσάς εξαρτάται τελικά η ζωή σας και η ζωή μας.

Διαβάστε όμορφα νέα. Ακούτε θετικά πράγματα. Μιλήστε θετικά. Το Love News, σε αυτό θα στοχεύσει και θα το πετύχει, διότι έχει Όραμα: Έναν κόσμο Αγάπης.

Με άπειρη αγάπη, ο παντοτινός αδερφός σας και φίλος σας, Κωνσταντίνος Παπανικόλας.