#Προσωπικότητες - Συνεντεύξεις

Κωνσταντίνος Παπανικόλας, αθάνατα Μηνύματα για Υγεία Οικολογία, Τιμής Ένεκεν

Συνέντευξη στην Έφη Πασχάλη 23/5/2021

Ένας υπέροχος άνθρωπος, που αγωνίστηκε για την Υγεία μέσω της Αγάπης και της Οικολογίας.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ: Να αλλάξουμε τον κόσμο αλλάζοντας τον εαυτό μας, καθαρίζοντας το αίμα μας από τις τοξίνες, και το μυαλό μας από τις αρνητικές σκέψεις και πράξεις.

ΑΓΑΠΗ, ΤΟ ΠΑΝ: Αγαπώ αληθινά, ζω ευτυχισμένα. Ο ίδιος, για να εφαρμόσω αυτό το Θεϊκό Νόμο, υπηρετώ στρατιώτης στην οικολογία 40 χρόνια, εργάζομαι 18 ώρες το 24ωρο, και θα συνεχίσω επ’ αόριστον. Δεν πρόκειται να πάρω σύνταξη, ούτε σκέπτομαι να πεθάνω!

ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Το δημοτικό το τελείωσα στο νυχτερινό σχολείο Παρνασσός με άριστα. Επίσης, πήρα και ένα βραβείο Αρετής που αποτελούνταν από 200 δραχμές, ένα κουστούμι κι ένα ζευγάρι καινούργια παπούτσια, επειδή βρήκα ένα πορτοφόλι με 27.000 δραχμές και το παρέδωσα.

Τελειώνοντας το δημοτικό σχολείο, συνέχισα στο νυχτερινό δημόσιο γυμνάσιο. Στη Β’ τάξη, έγινε αύξηση των διδάκτρων. Λόγω αδυναμίας μου να καταβάλω την αύξηση, έγραψα μία επιστολή διαμαρτυρίας στον τότε Υπουργό Παιδείας, την οποία δημοσίευσε στα ΝΕΑ ο δημοσιογράφος Δ. Ψαθάς. Η ασφαλιστική εταιρεία Φοίνιξ που έλαβε γνώση της επιστολής, ανέλαβε να μου πληρώνει τα δίδακτρα. Είμαι ευγνώμων στην εταιρεία Φοίνιξ που με βοήθησε να συνεχίσω τις σπουδές μου και να γίνω αυτός που είμαι σήμερα.

ΔΙΔΑΓΜΑ: Αν ελπίζουμε και δρούμε, το ανέλπιστο θα βρούμε.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Όταν τελείωσα το γυμνάσιο, πίστευα, ότι ήταν αδύνατον ένας φτωχός εργαζόμενος μαθητής να συνεχίσει τις σπουδές του στην ανώτατη εκπαίδευση. Ώσπου ένα βράδυ, είδα σ’ έναν κινηματογράφο, το ινδικό έργο «Η Γη ποτισμένη με ιδρώτα», που έδειχνε έναν πιο φτωχό από εμένα να σπουδάζει δικηγόρος. Έτσι άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να κάνω και εγώ το ίδιο. Αυτό και έπραξα.

Εργαζόμενος, απέκτησα δύο πτυχία Πανεπιστημίου, Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά. Μετά απέκτησα και την άδεια του δικηγόρου, για να υπερασπιστώ τα φυσικά ανθρώπινα δικαιώματα: Υγεία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, ελευθερία και ζωή, που παραβιάζονται ασυναίσθητα.

ΔΙΔΑΓΜΑ: Τα ωφέλιμα και τα βλαβερά παραδείγματα, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη ζωή μας.

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ: Όταν απολύθηκα από το στρατό, ξεκινήσαμε με τ’ αδέρφια μου μία δική μας δουλειά, (οικοδομικές επιχειρήσεις, Αφοί Παπανικόλα), από την οποία απέκτησα χρήματα, σπίτι, αυτοκίνητο, που ούτε στα όνειρά μου δεν είχα φανταστεί. Μια καλή μέρα, σαν τη σημερινή, για εσάς που γνωρίζετε τον οικολογικό τρόπο ζωής τον οποίο περιέχει το βιβλίο μου ΕΥ ΖΕΙΝ!, ανακάλυψα τυχαία και εγώ, από μία ομιλία και κάποια βιβλία του φυσιοθεραπευτή Δ. Χρόνη, τον οίκο-λογικό τρόπο ζωής που σας προτείνω να ακολουθήσετε.

Η γνώση της οίκο -Λογικής ζωής, ήταν για εμένα μια μεγάλη επ-Ανάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, οι προσδοκίες μου για κοινωνική απελευθέρωση – ευημερία για όλους, απέκτησαν σάρκα και οστά. Μετά από έρευνα δύο χρόνων και πρακτική εφαρμογή του νέου τρόπου ζωής που γνώρισα, και αφού έζησα τα ευεργετικά αποτελέσματά του στον εαυτό μου και σε άλλους ανθρώπους, πείστηκα, ότι η οικολογική ζωή, δηλαδή η φυσική υγιεινή διατροφή και η φυσική θεραπεία, αποτελούν τη μοναδική οδό σωτηρίας της ανθρωπότητας. Τότε εγκατέλειψα τις οικοδομικές επιχειρήσεις που ανθούσαν την εποχή εκείνη, κι αφοσιώθηκα ολοκληρωτικά “ψυχή τε και σώματι” στην προώθηση αυτής της γνώσης, της ύψιστης κοινωνικής ιεραποστολής.

ΔΙΔΑΓΜΑ: Η Γνώση και η έμπρακτα Αγάπη, Αλλάζουν – Σώζουν τη Ζωή μας.

ΔΡΑΣΗ: Έτσι ξεκίνησα το “Κέντρο Πνευματικής και Σωματικής Αναγέννησης” στο Μαρούσι. Συνέχισα με το “Κέντρο Φυσικής Ζωής και Υγείας” στην Παλλήνη, τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Υγεία – Οικολογία’’, επίσης τον τηλεοπτικό σταθμό “Τηλεφώς” που λειτουργεί στο διαδίκτυο tvtilefos.gr.

ΣΗΜΕΡΑ: Σήμερα συνεχίζω με το “Θεραπευτήριο της Φύσης” στον Ωρωπό, με εκπομπές στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA CHANNEL, με το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση), και πρόσφατα με την Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗ ΥΓΕΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ημέρα γιορτής του 21.5.21

Σε ένα όμορφο κέφι, ο γλυκύτατος Άνθρωπος της Οικολογίας και της Αγάπης, ημέρα γιορτής του έλαμπε ολόκληρος, χόρεψε κι έδωσε ένα ισχυρό Μήνυμα στον κόσμο και ιδιαίτερα στους νέους.

Με βαθιά εκτίμηση και θαυμασμό, εκ μέρους όλης της Ελλάδας, ένα μεγάλο Ευχαριστώ για τη Δημιουργική του Προσφορά. Πάντα φίλη του, η Δημοσιογράφος και Συνεργάτιδά του, Έφη Πασχάλη.