#Προσωπικότητες - Συνεντεύξεις

Make-up Artist Georgia G, και το δυναμικό της ξεκίνημα

Συνέντευξη στην Έφη Πασχάλη 5/6/2021

Μία υπέροχη μέρα ξεκινά με τη Make-up Artist Georgia, γνωστή ως Glam by Jo στο instagram, με χιλιάδες ακόλουθους σε δυναμικές της αναρτήσεις, που εκτοξεύουν κάθε φορά, εκπλήξεις για τον κόσμο της ομορφιάς. Αλλά όπως η ίδια παρατηρεί καθώς την υποδέχομαι, «δεν ξεκινά η μέρα, τελειώνει, μιας και βρισκόμαστε στη δύση του ηλίου».

Μία συνέντευξη όμως Δημιουργικής Σταδιοδρομίας, πάντα κάνει έναν δημοσιογράφο να νιώθει ότι η μέρα του ξεκινά, πόσο μάλιστα, όταν παίρνει συνέντευξη από νέους κι ανερχόμενους καλλιτέχνες, και γενικότερα, δημιουργικούς ανθρώπους, εξελίξιμους.

Πες μου Georgia, πώς ξεκίνησες.

Από μικρή είχα το μικρόβιο του καλλιτέχνη. Το μυαλό μου πέρασε από πολλά καλλιτεχνικά πεδία μέχρι να καταλήξω σε αυτό το είδος. Η πρώτη μου αγάπη ήταν ο χορός, αλλά γρήγορα κατάλαβα, ότι αυτό ήταν κάτι το οποίο ήθελα να έχω και να αγαπάω για πάντα, γι’ αυτό επέλεξα να το έχω σαν χόμπι. Η δεύτερή μου αγάπη έγινε το μακιγιάζ, όπου επέλεξα τελικά να το σπουδάσω και να το κάνω επάγγελμα.

«Είχα το μικρόβιο μέσα μου»: πώς το βιώνεις και το ερμηνεύεις για εσένα;

Το μικρόβιο, είναι κάτι, που για ν’ απαλλαγούμε από αυτό, πρέπει να πάρουμε αντιβίωση. Δύσκολα φεύγει από μόνο του. Άρα, η έκφραση «από μικρή είχα το μικρόβιο μέσα μου», σημαίνει, ότι «από μικρή δεν επέλεξα εγώ να ζω με αυτό, αλλά εκείνο επέλεξε εμένα». Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ για εμένα.

Σε αποκαλώ «ανερχόμενη Make up Artist», διότι είσαι δημιουργικά ανήσυχη σε ό,τι επέλεξες. Κινείσαι, το αγαπάς, το εξελίσσεις, δεν κάθεσαι. Συνεπώς, το δημιουργικό παρόν, ανοίγει πόρτα στο μέλλον. Ρωτώ λοιπόν: Μπορεί το μακιγιάζ να μπει σε μία κατηγορία τέχνης, και πέρα από τις γνώσεις, παίζει ρόλο κι η φαντασία;

Ανήσυχη; Ήσυχος, κανείς δεν είναι στη ζωή του! Αν θέλει κάποιος να αποκαλείται κάποια στιγμή «επιτυχημένος», πρέπει διαρκώς να κινείται και να εξελίσσεται. Το μακιγιάζ, είναι ήδη μια μορφή τέχνης, αναγνωρισμένη από τα αρχαία χρόνια, καθώς ο Makeup Artist αποκαλούνταν παλιά ‘’ψιμυθιολόγος’’, κι ήταν σαφώς πιο αναγνωρισμένο επάγγελμα από ό,τι είναι τώρα. Εξαρτάται βέβαια και σε πιο κλάδο του μακιγιάζ θες να διαπρέψεις. Όσον αφορά τη φαντασία, κατά τη γνώμη μου, παίζει ρόλο καθημερινά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Κάποιος, μπορεί να πάει μπροστά βασισμένος μόνο στη γνώση, αλλά δεν μπορεί να είναι ηγέτης αυτού, χωρίς στάλα φαντασίας.

Έκανες την πρακτική σου σε μεγάλο θέατρο κι έχεις μακιγιάρει γνωστούς καλλιτέχνες. Πέρασες όμως και στις πωλήσεις, σε γνωστές εταιρίες, αλλά, έστω και με κομβικό σημείο το μακιγιάζ, δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά; Πώς το βίωσες και που κατασταλάζεις;

Ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμένα, καθώς, στο ξεκίνημά μου κανείς δεν με ενημέρωσε για το κομμάτι των πωλήσεων. Η πρακτική μου στο θέατρο και η δουλειά μου στο κομμάτι των πωλήσεων, είναι σίγουρα δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά έχουν κοινό παρονομαστή τη λέξη “Υπομονή“.

Στο θέατρο, συναναστράφηκα με πολύ γνωστά ονόματα της ελληνικής show biz. Έμαθα πολλά από αυτό. ‘’Δέχτηκα’’ όμως και πολλές συμπεριφορές, κάποιες όμορφες, άλλες άσχημες, και άλλες απλά ανάρμοστες.

Όταν μπήκα στο κομμάτι των πωλήσεων, η οπτική μου άλλαξε για το επάγγελμα του ψιμυθιολόγου. Έμαθα, πως για να είσαι Makeup Artist δεν χρειάζεται να είσαι πωλητής, και για να είσαι πωλητής δεν χρειάζεται να είσαι Makeup Artist. Σίγουρα όμως βοηθάει το ένα το άλλο, ανάλογα με τον τομέα που θέλεις να αναπτυχθείς. Αλλά με λύπη μου καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Ο ψιμυθιολόγος και ο πωλητής είναι δύο διαφορετικά επαγγέλματα, τα οποία συνδυάστηκαν με την πάροδο του χρόνου για την αναγκαστική επιβίωση του επαγγέλματος αυτού, καθώς, μπροστά πηγαίνει όποιος μαζί με το ταλέντο έχει και μέσο ή τύχη!

Πάρα ταύτα, θέλω να τονίσω, πως μέσα από την πώληση, έρχεσαι αντιμέτωπος με δύο σημαντικές πτυχές του μακιγιάζ, που είναι το ίδιο το προϊόν και ο άνθρωπος που το επιλέγει. Αν μη τι άλλο, ερεθίσματα ιδεών στο δρόμο της Προσφοράς και της Τέχνης.

Πώς νιώθεις όταν μακιγιάρεις κι όταν βλέπεις το αποτέλεσμα, (γυναίκα, ομορφιά κλπ);

Όταν μία γυναίκα σε επιλέγει για να της κάνεις μακιγιάζ, αυτό αυτόματα σημαίνει, ότι επιλέγει να σου δείξει τον εαυτό της όπως πραγματικά είναι και με ό,τι ψεγάδια η ανασφάλειες μπορεί αυτό να συμπεριλαμβάνει. Το συναίσθημα που νιώθω εκείνη τη στιγμή, είναι ευγνωμοσύνη και χαρά πού μπορώ να γίνω ο μεσολαβητής της γυναίκας αυτής προς το δρόμο της, για να ανακαλύψει την πραγματική της ομορφιά.

Σύγχρονο και παλιό μακιγιάζ. Πιο λιτό κι ευκολοφόρετο το σύγχρονο;

Παλιά, υπήρχαν λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ. Δεν παύει όμως, το σύγχρονο μακιγιάζ να βασίζεται πάνω στο παλιό μακιγιάζ. Ανάλογα το μακιγιάζ που θέλει κάθε πελάτισσα, έτσι ορίζουμε και εμείς το αν είναι λιτό ή όχι. Πάντα λαμβάνουμε υπόψιν και την κρεμική περιποίηση του δέρματος. Μετά προχωράμε στις βάσεις, διόρθωση, αποχρωματισμός και ύστερα στα υπόλοιπα.

Δεσμεύει ‘’το μακιγιάζ της μόδας” στην απόφαση για το πώς θα μακιγιάρεις, ή αυτό ισχύει μόνο στη show biz;

Σε ένα μεγάλο ποσοστό, το μακιγιάζ το επιλέγει ο πελάτης. Από εκεί και πέρα, εμείς ως επαγγελματίες μπορούμε να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι ότι, κατά βάση, πρέπει πρώτα να κοιτάμε τι τους ταιριάζει, ανεξάρτητα από τι είναι της μόδας.

Το Μήνυμά σου στους νέους συναδέλφους σου.

Μην σας παίρνει από κάτω! Με επιμονή και συνεχή πρακτική, θα γίνετε πολύ καλοί σε αυτό που αγαπάτε. Μην επαναπαύεστε ποτέ. Πάντα άλλωστε, θα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθουμε και πάντα κάποιος θα υπάρχει καλύτερος από εμάς. Αλλά, ας αποτελεί αυτό κίνητρο θετικό για να ανέβουμε ψηλότερα. Έτσι, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να δουλέψετε σκληρά, για να κάνετε τελικά αυτό που αγαπάτε «Επιτυχία».