#Προσωπικότητες - Συνεντεύξεις

Νίκος Μαυραγάνης: “Το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι. Θα ανατραπούν όλα.”

Δεκ 18/12/2021

Συνέντευξη στην Έφη Πασχάλη

Κύρια σημεία. Για όλη τη Συνέντευξη, δείτε το video παρακάτω.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Θερμό καλωσόρισμα στο Δικηγόρο και ιδρυτή του «Ενώνω» Νίκο Μαυραγάνη. Ο λόγος του στο Love News.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία, καλή δύναμη, καλή ανταπόκριση στον πνευματικό αγώνα που όλοι μας δίνουμε, απ’ το μετερίζι του ο καθένας.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θ’ αποκτήσουμε τη δύναμη που χρειάζεται. Έκανες ένα μεγάλο βήμα, το «Ενώνω». Μίλησέ μας για το «Ενώνω».

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Ομολογία συνείδησης το «Ενώνω», όταν είδα ότι κανείς δεν μιλάει απέναντι σε αυτό που σαρώνει ατομικά, δημοκρατικά, εργασιακά κι οικονομικά δικαιώματα. Και την υγεία των πολιτών, ενώ λένε ότι την προστατεύουν και δεν μιλούσαν ούτε από την αριστερά ούτε από την δεξιά, αναγκάστηκα να βγω μπροστά. Ένιωσα ότι είχα ευθύνη επειδή γνώριζα πράγματα.

Έχοντας θητεύσει 5 χρόνια ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών, γνώριζα πράγματα από την γεωπολιτική παγκόσμια σφαίρα, κι ήξερα πάρα πολύ καλά, όπως κι είχα κάνει μάλιστα εκδήλωση 10 Δεκέμβρη του ’19, πριν ξεκινήσουν όλα, περί αυτού ακριβώς, ότι μέσα από τους διαγκωνισμούς τους πολιτικούς και διαξιφισμούς, θα προέκυπτε μία αναδιαμόρφωση του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη, που θα επηρέαζε το χρηματοπιστωτικό, διοικητικό και πολιτικό σύστημα, κοινωνία και οικονομία αυτή καθαυτή. Φυσικά, δε φανταζόμουν ότι θα προκύψουν μέσα από έναν ιό, αλλά πάντοτε οι νοσηροί εγκέφαλοι μας εκπλήσσουν δυστυχώς.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Δουλεύουν αυτοί οι εγκέφαλοι πολύ πιο γρήγορα για το κακό;

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Νομίζω ότι δουλεύουν στρεβλά, για το κακό, κατά της ανθρωπότητας, κατά του ήθους και των ηθικών αξιών, κατά του ανθρωπισμού και της ελευθερίας που δήθεν θέλουν να επαναφέρουν, να μας δώσουν πίσω κάτι που ούτως ή άλλως είχαμε.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Και δικαιούμαστε.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Δικαιούμαστε κατ’ ανθρώπινη φύση. Όλα αυτά με ώθησαν να ιδρύσω το «Ενώνω», Οκτώβριο 2020, όταν πολύς κόσμος, ακόμα δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε, αυτό το οποίο έρχεται, που εκπορεύεται και πού θέλουν να φτάσουν.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Επικαιρότητα που φλέγεται, προστέθηκε κι η πανδημία. Υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον;

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Ενδιαφέρον υπάρχει από τους διοικούντες, μόνο για να εκμεταλλευτούν την πανδημία, να μειώσουν ατομικά, εργασιακά, οικονομικά δικαιώματα, να καταπατήσουν τον άνθρωπο, να τον παραπλανήσουν. Όταν, υποτίθεται, φροντίζεις τον άνθρωπο, δε μπορείς στον ίδιο χρόνο να φέρνεις νέο πτωχευτικό δίκαιο και νέο εργασιακό μεσαίωνα. Ο ανθρωπισμός δεν μπορεί να’ ναι ποτέ ‘’αλά καρτ’’, πρέπει να’ ναι ανθρωπισμός προς όλες τις κατευθύνσεις, ειδάλλως, προφανώς, κάποιον κοροϊδεύεις, κάποιον εξαπατάς.

Εκμεταλλεύονται έναν ιό, που κατά τα φαινόμενα ξεπήδησε από το εργαστήριο της Γουχάν της Κίνας, όπως τουλάχιστον ο Φάουτσι ανακρινόμενος στην Αμερικανική Γερουσία καταθέτει, και όπως, κυρίως ο υφυπουργός Εθνικής Ασφάλειας της Κίνας απ’ τον Ιούνιο 2021 καταθέτει στις Αμερικανικές Αρχές. Σε έναν βιολογικό πόλεμο, προφανώς τα αντίδοτα φάρμακα είναι γνωστά, αλλά δεν τα δίνουν, εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Και με τον καρκίνο επίσης, θα μπορούσαν τα πιο καλά ιατρικά εργαστήρια ν’ ασχοληθούν, μα ασχολήθηκαν με θεραπείες παροδικές μέχρι ο άνθρωπος να πεθάνει. Τώρα έχουμε ένα εμβόλιο που σώζει, αλλά έχει και παρενέργειες και θανάτους που κανείς δεν ασχολείται.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Όποιο φαρμακευτικό σκεύασμα υπάρχει, πρέπει να έχει τύχει οριστικής αδειοδότησης για να γίνει ευρείας αποδοχής και εφαρμογής. Εδώ μιλάμε για μία προσωρινή αδειοδότηση, πειραματικό εμβόλιο, το οποίο, η συνθήκη του Οβιέδο στο άρθρο 16, (Διεθνής Συνθήκη Προστασίας του ανθρώπου, που ορίζει τους όρους με τους οποίους γίνεται εφαρμογή όποιων θεραπειών επί του ανθρώπου), ορίζει ότι επιτρέπεται να γίνει εφαρμογή πειραματικών θεραπειών, μόνο αν δεν υπάρχουν αντίστοιχες άλλες θεραπείες. Προφανώς, από Νοέμβριο του ’20 υπήρχαν τα μονοκλωνικά ή δικλωνικά αντισώματα και άλλα φάρμακα, (γιατί εγώ είμαι διοικητικός Δικηγόρος, όχι γιατρός), γνωστά σ’ όλο τον κόσμο, μα δεν εισήχθησαν, προκειμένου να μην γίνει ίσως η εφαρμογή του άρθρου 16 της Σύμβασης του Οβιέδο. Επομένως, έχει γίνει μεγάλη εκμετάλλευση. Άλλο Covid, άλλο Busines Covid.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Έχουμε το δεύτερο εδώ.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Σε μεγάλη κλίμακα, διακύβευμα και ελατήριο, προκειμένου η ανθρωπότητα να συνειδητοποιήσει ότι μέτρο των πάντων είναι οι ηθικές αξίες. Εάν δεν επιστρέψει ο κόσμος στις ηθικές αξίες, και με αφορμή αυτή τη ανθρωπιστική κρίση, όπως την κατάντησαν, με τις ατελείωτες καραντίνες επί 18 μήνες που η Ελλάδα ειδικά έκανε με το σκληρότερο τρόπο και διέλυσε οικονομικό και κοινωνικό ιστό, …η ανθρωπότητα θα περάσει δύστυχες στιγμές. Οι άνθρωποι πρέπει να αφυπνιστούν πνευματικά. Μπορεί να εκφράζονται με πολιτικά μέσα κατ’ ανάγκη, και το «Ενώνω» πολιτικό κόμμα είναι, με βαθύτατο όμως πνευματικό αγώνα.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Ενδιαφέρον και απειλή, μπορούν να συνυπάρξουν;

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Ποτέ. Η Σουηδία που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή, μηδενικούς θανάτους, δεν έκανε ούτε μία ημέρα καραντίνας. Φρόντισε και ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, έκανε εξατομικευμένη ιατρική όπως επιβάλλεται, και όχι όπως εδώ ομαδοποιημένη ιατρική, που τους βάζουν όλους σε μία γραμμή και τους λένε ότι αυτό το σκεύασμα κάνει για όλους. Ε δεν κάνει για όλους. Υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερες ευαισθησίες, με μικρότερες ευαισθησίες, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Δε θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε, κατά τη γενική ιατρική παιδεία του καθενός μας, την ιστορία της ιατρικής όπως δομήθηκε τα τελευταία 150 χρόνια στον κόσμο. Η εξατομικευμένη ιατρική που λέει, ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετική περίπτωση, ξαφνικά ξεχάστηκε!

Ο άνθρωπος έχει κατακτήσει ελευθερίες και θα τις υπερασπιστούμε. Μέγιστη αρχή, η αρχή κι η αξία της ελευθερίας, επιστέγασμα και κορωνίδα του αξιακού συστήματος. Αν δεν έχεις ελευθερία, δεν έχεις τίποτα. Λαοί ολόκληροι, όπως κι ο ελληνικός λαός, έδωσαν το αίμα τους προκειμένου ν’ αποκτήσουν τη μέγιστη αξία της ελευθερίας.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Και μιλάνε τώρα, για μία νέα τάξη πραγμάτων, και όχι για μία νέα τάξη ανθρώπων στις ρίζες της Ιστορίας ηθικών αξιών. Εάν η τάξη αυτή, των πραγμάτων, εμπεριέχει και τον άνθρωπο και δεν τον βγάζει από τα δημιουργήματά του, τις ευρεσιτεχνίες του και την πολιτική του, καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει, αφού δέθηκαν ως και τα χέρια της δικαιοσύνης, εν μέρει.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Κι η δικαιοσύνη δρα μέσα στο πλαίσιο της κοινωνίας. Όταν το Economist, για δύο συνεχόμενες χρονιές, έχει κατατάξει την Ελλάδα στις ελαττωματικές δημοκρατίες, προφανώς δεν λειτουργούν οι θεσμοί που είναι εγγυήσεις για να μπορεί ο κάθε ένας αλλά και ο δικαστής να κάνει τη δουλειά του απερίσπαστος. Επειδή όμως έθιξες το πολύ σημαντικό ζήτημα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της ρομποτικής, μου αρέσει πάρα πολύ η τεχνολογία, ωστόσο, πιστεύω ότι πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο κι όχι ο άνθρωπος την τεχνολογία. Αυτή είναι η κρίσιμη, ειδοποιός διαφορά, μεταξύ ενός ανθρωποκεντρικού μοντέλου και ενός αμιγώς τεχνοκρατικού ανθρωποφάγου μοντέλου. Είναι η ώρα, ο άνθρωπος ν’ αφυπνιστεί, να δείξει ότι θέλει και αξίζει την ελευθερία του, να σηκωθεί όρθιος με νόμιμα μέσα, να πει ένα μεγάλο «Όχι» στον παγκόσμιο τεχνοκρατικό φασισμό, κι ένα μεγάλο «Ναι» στην αφύπνιση την ανθρωπιστική, την ψυχική και την πνευματική.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Ο διχασμός στους πολίτες, εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι, δεν είναι εμπόδιο για το μεγάλο ”Ναι” και το μεγάλο ”Όχι”;

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Παλιά έκδοση αυτή, του κοινωνικού αυτοματισμού, όπου μία ομάδα κοινωνική πέφτει απέναντι στην άλλη. Ε λοιπόν όχι. Οι άνθρωποι έχουν έναν κοινό γνώμονα, όσον αφορά την ελευθερία. Έχουμε διαφορετικότητες αλλά και μία κοινή εκ της φύσεώς μας τάση προς την ελευθερία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε, σε καμία περίπτωση, εκείνους που θέλουν να το παίξουν μικροί θεοί επί της γης. Έχουμε Θεό, δεν χρειαζόμαστε άλλον. Μικροί θεοί επί της γης δεν μπορεί να το παίξουν, αυτοί οι οποίοι, κάποτε μίλαγαν για μείωση πληθυσμού της γης, και σήμερα θέλουν να διασώσουν εξαναγκαστικά τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν να είναι κάποιος ανθρωπιστής, όταν βιάζει σώματα ανθρώπων; Να υποδύεται το προσωπείο του ανθρωπιστή, όταν σε οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό Καιάδα;

Στον ενάμιση χρόνο που έγιναν οι καραντίνες οι αχρείαστες, το μοντέλο της Σουηδίας απέδειξε ότι ήταν αχρείαστες, αυξήθηκε το χρέος της Ελλάδας 400 δις από 340, δηλαδή από 180% σε 240%. Πάμε ολοταχώς για πτωχευτική διαδικασία, για ένα «Κραχ». Αυτό, πόσο ανθρωπιστικό είναι;

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Το ελληνικό μοντέλο που εκπροσωπούν τα τηλεοπτικά πάνελ, λένε και ξαναλένε, «θα φτιάξουμε νοσοκομεία για ανεμβολίαστους». Χυδαιότητα, ανάγωγες συμπεριφορές, έχει ξεφύγει η κατάσταση, χοροπηδάνε και βρίζουνε τους ανθρώπους.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Ναι, πετούνε πέτρες στην απέναντι πλευρά, λέγοντας, πως εκείνοι που επέλεξαν για το σώμα τους έναν διαφορετικό τρόπο άμυνας, ενίσχυση ανοσοποιητικού ή παίρνοντας κάποια φάρμακα, είναι δήθεν μειωμένης ατομικής ευθύνης. Ευθύνη για το σκεύασμα που επιγράφεται «εμβόλιο», δεν παίρνει ούτε η φαρμακευτική εταιρεία, ούτε το κράτος, ούτε ο ιατρός που εκτελεί την ιατρική πράξη, ζητούν όμως από εσένα την ατομική ευθύνη. Και τους γιατρούς που χειροκροτούσαν πριν ένα χρόνο, σήμερα τους απολύουν. Επτάμισι χιλιάδες ανθρώπους πέταξαν στον Καιάδα της ανεργίας, και συγχρόνως, ψάχνουν να βρουν για ποιο λόγο -κι αυτό είναι μία είδηση- φέτος οι ΜΕΘ που λειτουργούν, τα κρεβάτια δηλαδή είναι 550, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ήταν 1000, 980 και κάτι, τα διπλάσια. Μα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Γιατί εσείς οι ίδιοι, που λέγατε το ’12 ’13 ’14, ότι πρέπει να διαλύσουμε τη δημόσια υγεία, σήμερα ήρθατε να το πράξετε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, που το ανθρώπινο γένος περνάει όχι δοκιμασία μόνο του ιού, αλλά και της ανθρωπιστικής κρίσης.. όπως την καταντήσαν αυτοί οι άνθρωποι.

Δημοσιεύτηκε 8 Νοεμβρίου 2020, μελέτη, στο εγκυρότατο παγκοσμίου φήμης ιατρικό περιοδικό the lancet, οριστική μάλιστα μελέτη, όχι προσωρινή, προκαταρκτική, η οποία λέει, «όποιος έχει με φυσικό τρόπο νοσήσει, δεν ξανανοσεί σε ποσοστό 90% έως 100% για τουλάχιστον 12 μήνες».

Τι έκανε η Σουηδία λοιπόν; Δεν έκανε καραντίνες, άφησε τον πληθυσμό να νοσήσει με φυσικό τρόπο, τον νοσήλευσε εκεί που έπρεπε να τον νοσηλεύσει, δημιουργήθηκε η πράγματι υπαρκτή φυσική ανοσία, και τώρα έχει μηδενικούς θανάτους. Εδώ, μας έλεγαν «κάντε τα εμβόλια και θα έχετε ανοσία». Πού είναι η ανοσία; Πουθενά δεν υπάρχει ανοσία. Τι υπάρχει; Ανοησία.

Το the lancet δημοσίευσε 29 Οκτωβρίου 2η οριστική μελέτη, ότι εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν και νοσούν με το ίδιο ακριβώς ιικό φορτίο. Άρα, ποιά ανοσία υπάρχει στους εμβολιασμένους; Καμία. Η μόνη ανοσία υπαρκτή, όπως φαίνεται τουλάχιστον από τη δημοσίευση της οριστικής μελέτης του the lancet, είναι αυτή που προέρχεται από την φυσική ανοσία. Σε κάθε όμως περίπτωση, είναι τόσο οριακά τα επιστημονικά δεδομένα, αν θέλουμε να τα λάβουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα υπόψιν μας. Γιατί επιστήμη σημαίνει Επιστήμη όλων των επιστημόνων, χωρίς αποκλεισμούς, και όλων των επιστημονικών ευρημάτων, όχι αυτών μόνο που μας συμφέρει. Συνεπώς, δεν μπορούν να γίνονται διαχωρισμοί. Έτσι κι αλλιώς, το απαγόρευε, κατά σύσταση τουλάχιστον, το Συμβούλιο της Ευρώπης, από τις 26-1-2021, και ο κανονισμός 2021/953. Η Ελλάδα είναι η πρώτη που κάνει διαχωρισμούς στα κέντρα ψυχαγωγίας, εμπορικά καταστήματα, νοσοκομεία, πρόστιμα στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, και σε πολλές άλλες κατηγορίες.. απαράδεκτο εντελώς, μισάνθρωπο.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Ανοσία στην αγάπη και σε ό,τι διοικεί, η Κυβέρνηση. Τρένο που σαρώνει τα πάντα, δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει, δεν κάνει καμία στάση. Το Υπουργείο Υγείας, θα’ πρεπε να διοικείται από μυαλά ξουράφια, απ’ τους καλύτερους γιατρούς. Άκουσα από γιατρούς νοσοκομείων, ότι περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας τις κόβει το υπουργείο, δεν δίνει απαλλαγή. Αν ισχύει, οι ειδήμονες ας μιλήσουν.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Ακριβώς αυτό είναι η πεμπτουσία της εξατομικευμένης ιατρικής, την οποία παραθεωρούν, γιατί έχουν πάθει ανοσία περί της αγάπης και του ανθρωπισμού. Η μόνη ανοσία που έχουν είναι γύρω από τον άνθρωπο. Εάν κάποιος γιατρός έπαιρνε την ιατρική ευθύνη, για να εμβολιαστεί κάποιος ο οποίος είχε μία ιδιαιτερότητα, π.χ μυοκαρδίτιδα, τότε, θα μπορούσε ο άνθρωπος με μεγαλύτερη άνεση να κάνει την ιατρική πράξη που επιβάλλεται με τον 206/4820/2021 νόμο.

Οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν, έχουν δισταγμό ή μία ιδιαιτερότητα σωματική, θα πρέπει να ζητούν απ’ τα εμβολιαστικά κέντρα με γραπτό αίτημα, βεβαίωση, όπως επιβάλλεται απ’ το 11,12 και 13 άρθρα του ιατρικού κώδικα, της προηγούμενης ενημέρωσης περί των κινδύνων ζωής ή σωματικής βλάβης. Δηλαδή, εάν προβώ σ’ αυτή την ιατρική πράξη που μου συνιστάτε δια νόμου, θα έχω κάποιο πρόβλημα σωματικής βλάβης ή ακόμα και θανάτου; Εάν δεν σου απαντούν, πρέπει ν’ αποταθείς στον ΕΟΔΥ που είναι το εποπτεύον όργανο, και να ζητήσεις να δώσει εντολή προς το εμβολιαστικό κέντρο, προκειμένου να κάνει νόμιμη ιατρική πράξη. Αλλά η νόμιμη ιατρική πράξη, προϋποθέτει την προηγούμενη ενημέρωση περί κινδύνων. Ούτε όμως ο ΕΟΔΥ απαντά, κι έτσι, ο άνθρωπος που ανησυχεί για την υγεία του, για το σώμα του, όπως οφείλει να ανησυχεί, μένει μετέωρος και λέει, «παραμένω ανεμβολίαστος μεν, αλλά με ευθύνη όχι δική μου, με ευθύνη αυτών που δεν θέλουν να κάνουν νόμιμη ιατρική πράξη», δηλαδή της πολιτείας, των εμβολιαστικών κέντρων και του ΕΟΔΥ.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Δεν μιλώ για όσους δεν φορούν ούτε μάσκα, χρειάζονται μέτρα, πέθανε κόσμος απ’ τον κορωνοϊό, αλλά το να λέγεται «αρνητής» και να πετιέται στα σκουπίδια κάποιος που φοβάται, είναι παράλογο. Άνω των 60 και 70, ή 80 χρόνων γεροντάκια, βγαίνουν απ’ το σπίτι τους ή όχι, ζουν μόνοι τους ή όχι, θα πληρώνουνε πρόστιμα για να ζούνε; Αυτό δεν είναι ενδιαφέρον. Τα γεγονότα μιλάνε. Πέρασε ο καιρός που μιλούσαμε με χρώματα και κόμματα. Τώρα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Δεν υπάρχει πλέον χώρος για αυτά, μόνο για τον άνθρωπο, ηθικές αξίες, κοινή λογική κι ελευθερία. Για τους άνω των 60, 580.000 άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο 60.000 είχαν εμβολιαστεί, προφανώς οι 520.000 άνθρωποι, η συντριπτική πλειοψηφία αυτής της κατηγορίας, είχαν επιλέξει για το σώμα τους να αμυνθούν απέναντι στον ιό με διαφορετικό τρόπο. Έρχεται λοιπόν καταναγκαστικά να τους πιέσει για μία ιατρική πράξη, και μετά επιχαίρουν, εδώ είναι το παράλογο, ότι “έχω ένα ποσοστό 60% εμβολιασμένων”. Πόσοι απ’ αυτούς θα εμβολιαζόντουσαν αν δεν υπήρχε εξαναγκασμός; Είναι μαζί τους νομίζουν; Θα σαρωθούν. Όπως το Ευρωβαρόμετρο είπε πριν 2 μήνες, για το Σεπτέμβριο, φωτογραφία της στιγμής, 80% των Ελλήνων πολιτών βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση. Τεράστιο ποσοστό. Δεν είναι μόνο μη εμβολιασμένοι αλλά και εμβολιασμένοι.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Πολλοί εμβολιασμένοι έχουν αγριέψει, άλλαξε η συμπεριφορά τους.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Ένα μέρος έχει επηρεαστεί πάρα πολύ. Αυτοί που εξαναγκάστηκαν, ουσιαστικά είναι άνθρωποι που μοιράζονται μαζί μας κοινές αξίες, απλώς για τον α’ ή β’ κοινωνικό ή οικονομικό λόγο, πιέστηκαν.

Σ’ όσους επέλεξαν μ’ ελεύθερο τρόπο να εμβολιαστούν, τους σέβομαι και τους υπολήπτομαι, όμως πρέπει κι εκείνοι να σεβαστούν οποιονδήποτε άλλο θέλει να αμυνθεί απέναντι στο ιό με φάρμακα ή με ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος. Δε μπορεί κανείς να ξέρει καλύτερα απ’ τον διπλανό του, το καλό για τον διπλανό του. Δε μπορεί να ξαναυπάρξει ο “Πατερούλης” του απολυταρχικού συστήματος της Σοβιετίας του “πάλαι ποτέ”, που εμφανιζόταν ο Στάλιν ως καλός πατερούλης, κι έλεγε ‘’εγώ θα σας πω τι είναι καλό για σας, ατομικά και στις οικογένειές σας”. Κάποιος μπορεί να συμβουλέψει, όχι να εξαναγκάσει. Αυτό το σύστημα να το ξεχάσουν και να επανατοποθετηθούν απέναντι στην κοινωνία, διότι έρχονται σαρωτικές αντιδράσεις κι αλλαγές.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Απόδειξη, τα εκατομμύρια που δόθηκαν στα ΜΜΕ για ενημέρωση, που πιο πολύ για διαφήμιση κάνει. Ηγέτης που δεν μπορεί να πείσει τον λαό του, αφού ο λόγος του δεν στηρίζεται στην αγάπη και στην σύνεση, πληρώνει να τα λεν άλλοι.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Άκουσα να το λένε ευρέως, ότι πολλοί εκ των επιστημόνων στα ΜΜΕ, 10-15 άνθρωποι που ανακυκλώνονται, αυτοί που συμμετέχουν και στις επιτροπές κι ίσως έχουν και κάποια οικονομικά ενδιαφέρονται, μοιάζουν περισσότερο με dealers φαρμακευτικών εταιρειών κι όχι γιατροί ή πολιτικοί, όταν επιμένουν με τέτοια φορτικότητα για το δικό σου και το δικό μου καλό, ενώ συγχρόνως φέρνουν νέο πτωχευτικό δίκαιο και νέο εργασιακό μεσαίωνα. Αντίφαση που πρέπει να πείσει τους πάντες ότι εδώ κάτι άλλο συμβαίνει.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Σε μία πανδημία, δεν βγαίνεις με χαρά να πεις «έβγαλα 5.000.000 ευρώ και μόνο με την ανακοίνωση του εμβολίου!», κατακρεουργημένη αγάπη, κατακρεουργημένη δημοκρατία.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Καιρός να επιδείξουν όλοι, ανθρωποκεντρισμό και ανθρωπισμό. Αλλ’ αν δε βγαίνει απ’ την ψυχή, αποστάλαγμα, ενστάλαγμα πνεύματος και ψυχής, το πιστεύω σου το βαθύ, τότ, είναι αυτό το κατασκεύασμα το αντιφατικό και το παράλογο που βλέπουμε στις οθόνες καθημερινά. Από τη μία λέω σε αγαπάω κι από την άλλη σε καταστρέφω. Δεν μπορεί ο ανθρωπισμός να παραλογίζεται ποτέ. Ανθρωπισμός σημαίνει αγάπη, δεν συνάδει με αντιφατικότητα και παράλογα στοιχεία, δεν γίνεται. Κάτι πάει στραβά. Πρέπει οι άνθρωποι να το καταλάβουν και ν’ αφυπνιστούν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Πιστεύεις στην αφύπνιση Νίκο;

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Πιστεύω βαθύτατα στην αφύπνιση, πνευματικός ο αγώνας. Μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού και του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει αρχίσει να αφυπνίζεται. Κάναν ένα μεγάλο λάθος, πατήσαν τον κάλο του ανθρώπου, την ελευθερία του, χαραγμένη στα βαθύτερα κύτταρα το DNA που δημιουργήθηκαν από τον Πλάστη. Αυτά δεν αλλάζουν ποτέ. Είμαστε, δρούμε και σκεφτόμαστε εν ελευθερία, αλλιώς παύουμε να είμαστε Άνθρωποι. Μέγιστο αγαθό, μέγιστη αξία. Η αφύπνιση ξεκίνησε, μπορεί να είναι 20%, 30% του πληθυσμού, μα πάντοτε στις ανατροπές τις κοινωνικές, αρκούσε κι ένα ποσοστό 10%, πόσο μάλλον 20% και 30%.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Με έναν σωστό Ηγέτη θα είχε λήξει το θέμα.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Σε λίγες μέρες και μόνο.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Με έναν σωστό Ηγέτη, η Ελλάδα θα’ χε υπογράψει την ελευθερία της και την υγεία της. Όσα ξοδεύτηκαν στις διαφημίσεις, αν γινόταν ένα νοσοκομείο, ή έβαζε η κυβέρνηση τους καλύτερους γιατρούς να ερευνήσουν και αυτοί… Χρειαζόμαστε κάθαρση.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Αυτό το οποίο θέλω να κάνω είναι, καταρχήν, η έναρξη της αφύπνισης. Ο ρόλος ο δικός μου μπορεί να’ ναι μικρός ή μεγάλος, μα αυτό που σίγουρα πρέπει να δώσει, είναι το εναρκτήριο λάκτισμα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ειδικά της αφύπνισης, κραδασμός φωτός, δεν μπορεί να σταματηθεί με κανένα σκεύασμα. Είναι θέμα λογικής. Λένε, δεν μπορούμε να εισαγάγουμε πολλά μονοκλωνικά αντισώματα διότι η θεραπεία κοστίζει 1000 ευρώ κατ’ άτομο. Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, θ’ αναφερθώ κατά συνθήκη μόνο στο όνομά του και τίποτα άλλο δε θα πω, είπε σωστά, ότι κάθε μήνας καραντίνας μας στοίχιζε 2 έως 3 δις. Εάν σήμερα νοσούν 3.000 άνθρωποι και τους δώσουμε μονοκλωνικά αντισώματα χιλίων ευρώ, ξέρετε ποιό είναι το κόστος; Τρία εκατομμύρια. Ξέρετε τι πετυχαίνετε; Μηδενικό ιικό φορτίο στην Ελλάδα. Ποιός θα μεταδώσει άμα δεν υπάρχει ιός; Άρα κάποιοι εδώ εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε Κράχ, το λέω εν τιμή κι εν πλήρη επιγνώσει.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Κλείνουν τους ανεμβολίαστους γερούς σπίτι τους, για να μην κολλήσουν ποιους; Δε λένε να μην κολλήσουν από ποιους, γιατί οι υπόλοιποι είναι εμβολιασμένοι. Ποιόν θα κολλήσει ο γερός και από ποιον θα κολλήσει;

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Θα κολλήσει προφανώς απ’ αυτόν που νοσεί, εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, αλλά υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά, ο ανεμβολίαστος συνάνθρωπός μας κάνει τεστ κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα, ενώ ο εμβολιασμένος μόνο στην Ελλάδα δεν έχει ανάλογη υποχρέωση. Δε το λέω από αντιδικία, δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν άνθρωπο.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Και να κάνουμε το σταυρό μας όσοι ζούμε και όσοι ζούνε.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Τους αγαπώ, τους σέβομαι όλους για την επιλογή τους, λέω όμως, ως λογικό επιχείρημα, ότι το the lancet δημοσίευσε Μελέτη 29 Οκτωβρίου, και λέει, ίδιο ιικό φορτίο ακριβώς έχουν, και εμβολιασμένος που νοσεί και ανεμβολίαστος, και μεταδίδουν με τον ίδιο τρόπο. Αφού λοιπόν αυτό είναι πλέον θέσφατο, είναι προφανές ότι κι οι δύο πρέπει να εξετάζονται, προκειμένου να δούμε ποιος μπορεί να μεταδώσει σε ποιον, όχι μόνο να διαιωνίζουν μία οικονομική και κοινωνική δυσφορία, η οποία θα καταλήξει κάπου.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Μα δεν τους ενδιαφέρει, τους ενδιαφέρουν τα χρήματα μόνο.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Εάν ο περισσότερος κόσμος έχει ακούσει, ότι όλο αυτό έγινε για ένα reset και το’ χει δεχτεί, επαναρρύθμηση δηλαδή, το reset και το restart γίνεται μετά από alt, δηλαδή μετά από σταμάτημα. Το σταμάτημα λοιπόν, το επιδιώκουν μέσα από καραντίνες, διαιώνιση του προβλήματος, ακινητοποίηση της οικονομίας, για διοικητικούς, οικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Δεν αντέχει άλλο το ανθρώπινο σύστημα.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Μα, αντέχει το σκότος το φως; Φως η αλήθεια, σκότος το ψέμα. Φαίνεται, εκεί περί την Άνοιξη, θα έχουμε ένα κρίσιμο διάστημα.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Υπάρχει και η Νέμεσις, την έχουν ξεχάσει. Γιατί δεν φτιάχνουν Ιστορία αλλά αρχείο εγκλημάτων. Εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι να ενώσουμε, το οφείλουμε στους ανθρώπους που έχουνε πεθάνει από τον κορωνοϊό ή… από το εμβόλιο; Κακιά σύμπτωση; Δεν ξέρω. Ας ψάξουν οι ειδήμονες, κάποιοι θα είναι που θα ξεδέσουν τα χέρια τους, θ’ ανοίξουν τη φωνή τους και θα βγάλουν φτερά να πετάξουν. Ένας από αυτούς, «Νίκος Μαυραγάνης». Έχεις φωτίσει με τον λόγο σου. Να προλάβουμε, πριν θρηνήσουμε κι άλλο. Η σαπίλα να φύγει, να’ ρθει το φως.

Ν. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Αν κάποτε ήταν η στιγμή να σηκωθεί ο κόσμος, ν’ αγωνιστεί για κάτι, τώρα είναι αυτή η στιγμή. Διαφορετικά, δεν θα υπάρχει αύριο. Μόνο 2.700 άνθρωποι δημιουργούν το πρόβλημα επί του πλανήτη, κι όπως το positive money ανέφερε, το καλύτερο οικονομικό φόρουμ των Βρυξελλών που συναλλάσσεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι αυτοί που πήραν 8 τρις από τα 9 τρις που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια του Business Covid. Τα 8 τρις πήγαν σε 2.700 ανθρώπους σ’ όλη τη γη και μόνο το 1 τρις κράτησαν για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αυτοί λοιπόν είναι οι λίγοι, εμείς είμαστε οι πολλοί. Νομίζετε ότι επειδή διαθέτουν χρήματα είναι πιο ισχυροί από εμάς;

Ανατρέψετε το πολιτικό σύστημα, όποτε κι αν ζητηθεί, στις κάλπες. Το 40%, 45% που απέχει, μπορεί να τ’ ανατρέψει όλα. Σηκωθείτε όρθιοι και πάμε να γυρίσουμε την Ελλάδα προς μία ηθική πυξίδα. Καλή δύναμη σε όλους.

Ε. ΠΑΣΧΑΛΗ: Καλή δύναμη Νίκο μου, καλή δύναμη σε όλους, φίλοι αγαπητοί μας, όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος, αγάπες του Love News, την καρδιά μας και τα φιλιά μας.