#Αυτοβελτίωση

Πνευματικά Σμαράγδια

Η πνευματική διάσταση, έχει προτεραιότητα που από τη φύση της διεκδικεί θέση σε άμεσες αποφάσεις, για ένταξή μας σε αυτή. Διότι εμείς πρέπει να περάσουμε μέσα από το γήινο τείχος, να βγούμε στην όαση του θείου μυστηρίου. Δεν είναι ανάγκη να γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Η πνευματική ενέργεια Άνωθεν, εγγυάται μία πολύ ιδιαίτερη χαρά στην ψυχή και στο είναι μας όλο, αφού δυναμώνει την αύρα μας, και γίνεται αλεξίσφαιρο πανωφόρι, στο λόγο, στην έκφραση, στη ζωντάνια, στις κινήσεις μας. Δεν επιτρέπει να μας αγγίζουν ενέργειες αρνητικές. Η υπομονή όμως στις δοκιμασίες, είναι η ολοκλήρωση της ασφάλειας.

Ωστόσο, μπορούμε να γίνουμε όλοι αστροναύτες; Ή αν κάποιος θέλει να χτίσει το σπίτι του στο φεγγάρι, μπορεί να το χτίσει; Αυτό ρωτά η λογική εκτός Σύνδεσης. Άρα, μπορούμε όλοι να πιστέψουμε; Μα αφού όλοι είμαστε Παιδιά του, μπορούμε, αλλά «όστις θέλει». Κανέναν δεν εξαναγκάζει ο Ουράνιος Πατέρας.

Μάθε να φτιάχνεις τη δύναμη σου, ακριβώς όταν νιώθεις πως δε μπορείς. Εκεί πρέπει να σταθείς, σε αυτή την κατάσταση θα γίνεις πραγματικά δυνατός, ψυχικά δυνατός. Πρόσεχε τον αρνητικό νου, που μαζεύει ό,τι βρει κι ό,τι δεν βρει, και τα φέρνει όλα μπροστά σου. Γίνονται εμμονές, που μετονομάζουν το παρελθόν ‘’χαμένη ζωή’’. Τίποτα δεν είναι χαμένο, όλα είναι ζωή. Να ξέρεις αυτό: Η άρνηση του νου για το παρόν και μέλλον, καίγεται στη Σύνδεση, όταν έρχεται θεία φώτιση.

Σύμφωνα με το παραμύθι “Βασιλιάς Άγγελος” του βιβλίου ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣΝΑ ΖΩ, ο ήρωας μας κινείται σε ιερές προτεραιότητες για μία σφαιρικά ελεγμένη Αρχή. Συμπαντικές Προτεραιότητες. Νόμος. Δεν υπάρχει λοιπόν μυστικό. Είναι όλα τόσο φανερά μέσα στο Σύμπαν, που φωνάζουν, «δέστε μας, εδώ είμαστε, μην παιδεύεστε μόνοι σας, δεν μπορείτε». Η αλλαγή που επιζητούμε στην υλική μας κατάσταση, αναρωτηθήκαμε, εάν επηρεάζεται από το επίπεδο της πνευματικής μας κατάστασης; Όποιο κι να είναι αυτό το επίπεδο, υψηλό ή χαμηλό, φτάνει να υπάρχει, φτάνει να μην είναι μηδαμινό. Η ύλη και το πνεύμα συγκατοικούν, παρότι απέχουν οι ζωές τους, εφόσον της ύλης έχει ημερομηνία λήξης, του πνεύματος όχι.

Ελευθερία, ισότητα, σεβασμός, ανάγονται στις Αρχές του ήθους, πνευματικά σμαράγδια. Τι γίνεται όμως εδώ; Οι υλικοί θησαυροί, λαμβάνουν καλή ή κακή ποιότητα, ανάλογα με το πως τους χρησιμοποιούμε. Οι πνευματικοί θησαυροί, λαμβάνουν μόνο καλή Ποιότητα, εάν τους αξιοποιούμε. Πλούτος αόρατος στα υλικά μάτια, δε τον αγγίζουν χέρια. Ενέργεια που καταλαμβάνει νου και καρδιά. Το θέμα είναι απλό, για όσους θέλουν να το κατανοήσουν. Ακόμη κι ο άνθρωπος που δε μπορεί, όταν θελήσει να είναι, τουλάχιστον, ανοιχτός στο να προσπαθήσει, δίνει στον εαυτό του την ευκαιρία να πράξει το καλό και το αγαθό.

Πηγή που βγάζει καλό νερό, ο άνθρωπος ξεδιψάει και πίνει με ευχαρίστηση. Γίνεται κι ο ίδιος πηγή, διότι μεταδίδει αυτό το νερό. Όταν λάβεις αγάπη, φωτίζεσαι, εξελίσσεσαι, βοηθάς. «Οι πνευματικοί θησαυροί ενεργοποιούνται από την αγάπη, κι η ενέργειά τους μένει άσβηστη». Ο φωτισμένος άνθρωπος, δεν αιωρείται σε ανούσια «θέλω» ή «δε θέλω», και «μπορώ» ή «δε μπορώ». Φυτεύει την επιθυμία του στην πνευματική λογική και δεν ανακατεύεται. Εάν ποτιστεί, έχει καλώς. Εάν δεν ποτιστεί, ξανά έχει καλός, εφόσον, η πνευματική λογική, αδιαλείπτως, για το ψυχικό του συμφέρον εργάζεται.

Όσοι κατακτούν τα πνευματικά ύψη, σημαίνει ότι έθεσαν προτεραιότητα τις αναζητήσεις της ψυχής. Αυτή η προτεραιότητα, φροντίζει και για όλα τα άλλα, τις γήινες δηλαδή ανάγκες. Ουδείς στερήθηκε στον Οίκο του Θεού. Ουδείς απογοητεύτηκε στον παράδεισο Του. Μαρτύρια οι Άγιοι πέρασαν, και τα μάτια τους άνοιξαν στη Βασιλεία Του. Πνευματικός πλούτος, αμύθητος, δεν υπάρχει στη γήινη αγορά, μ’ όση δύναμη κοινωνική και οικονομική διαθέτει κάποιος. Καθοριστικός παράγοντας αιωνιότητας. Μάζευε λοιπόν. Γέμιζε την καρδιά σου με αυτά τα σμαράγδια. Ευωδιάζουν Θεό!

Έφη Πασχάλη